Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 98
 İndirme 34
SOVYET-TÜRKİYE MÜNASEBETLERİ: ERMENİLERİN SİYASİ ORTAMDAN YARARLANMA ÇABALARI / (USSR – Turkey Relations: Benefit From The Efforts Of The Armenian Political Environment)
2009
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;Z Bu makalede 1948-1953 luuml; yıllarda şimdiki Ermenistan Cumhuriyeti arazisinden Azerbaycan Tuuml;rklerinin tarihi etnik topraklarından deportasiyonunun nedenleri incelenmektedir, II Cihan Savaşının sonlarında SSCB ve Tuuml;rkiye arasında yaranmış gergin durumdan Ermenilerin hangi şekilde yararlandıkları tahlil edilmektedir. Makale, SSCB`nin arşiv belgelerine ve Ermeni kaynaklarına dayanarak yazılmıştır. Anahtar Souml;zcuuml;kler: Sovyet-Tuuml;rk İlişkileri, Sovyet-Ermeni İlişkileri, Ermeniler, Politika. ABSTRACT Being winner of the World War II USSR had territorial pretension against Turkey, made some steps in direction of joining Kars and Ardahan to Armenia and Georgia. The leaders of Armenia also had pretension in joining the part of Azerbaijan Mountainous Karabakh to Armenia. When all these were not succeeded, with the decision of USSR government over 100.000 Azeri Turks were moved to Azerbaijan during 1948-1953 under the reason of locating Armenians who were brought from abroad. This action was realized against to the wrecktion of human rights and international laws. Key Words: USSR-Turkey Relations, USSR-Armenian Relations, Armenian, Politica.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi