Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 136
 İndirme 50
RASİM ÖZDENÖREN’İN “KUYU” ÖYKÜSÜNDE METİNLERARASI İLİŞKİLER / The Intertextuality Relations In Rasim Ozdenören’s Novel “Well”
2007
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET Her eser kendinden ouml;nce yazılanlardan izler taşır. 1960rsquo;larda Rus Biccedil;imcilerinin ekoluuml;nden yetişen Bakhtin, Barthes, Kristeva, Riffataire, Genete gibi postmodern edebiyat kuramcıları metinler arası ilişkiler ağını odak noktasına yerleştirdikleri yeni bir edebi tenkit metodu geliştirdiler. Bir eserde metinlerarasılığın varlığı, dar bir hacim iccedil;inde derin anlam katmanları ve zengin accedil;ılımlar sunar. Bu, aynı zamanda yeni bir metne geccedil;miş birikimlerin devredilmesi imkacirc;nını sağlar. Rasim Ouml;zdenouml;renrsquo;in Kitab-ı Mukaddes ve Kurrsquo;anrsquo;da ccedil;ok ouml;nemli bir yeri olan ldquo;Yusuf Kıssasırdquo;yla ontolojik bir bağ kurmak suretiyle guuml;ccedil;luuml; bir metaforik anlam desteği kazandırdığı Kuyu ouml;ykuuml;suuml;, nefsin girdabında ccedil;ırpınan insanın yuuml;celere erişme ideali yolundaki trajik muuml;cadelesini, ldquo;yıldızlarrdquo; ve ldquo;kuyurdquo; sembollerinin keskin tezadıyla ccedil;izer. Bu ccedil;alışmada Postmodern edebiyat kuramının edebi eleştiriye kazandırdığı ldquo;metinlerarasılıkrdquo; ve ldquo;ccedil;okkatmanlılıkrdquo; gibi paradigmalarla Kuyu hikayesi ve Yusuf kıssası arasındaki ilişkiler karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Yusuf kıssası, metinlerarasılık, semboller. nbsp; ABSTRACT Every written piece has impressions of the preceding works. In the 1960rsquo;s the postmodern literature theorists like Bakhtin, Kristeva, Riffataire, Barthes, Genete who are the followers of Russian formalists, developed a method of new literary criticism that focuses on the inter-text relation. The existence of intertextuality in a work enriches it with deep layers of meaning and rich expansions in a restricted volume. This also enables the transmission of previous collections to a new text. Rasim Ouml;zdenouml;renrsquo;s novel ldquo;Wellrdquo; that is enriched by the metaphorical sense backup of the ontological connection of ldquo;The Josephrsquo;s talerdquo; in The Quran and The Holly- book, depicts manrsquo;s tragical fight with the sharp contradiction of symbols of ldquo;starsrdquo; and ldquo;wellrdquo; on the road for reaching high ideals while struggling in his innerselfrsquo;s swirl. In this article, relations between The Well Story and The Josephrsquo;s Tale are comparatively studied by the paradigms as ldquo;intertextualityrdquo; and ldquo;multilayernessrdquo; ought in to the literary criticism by the postmodern literary theory. KeyWords: Yusuf story, intertextuality, symbols.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi