Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİNİN STRES KAYNAKLARI
2015
Dergi:  
Doğu Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

               ÖZET Modern toplumun hastalığı olarak kabul edilen stres; fiziksel, zihinsel ve duygusal anlamda kişiye zarar vermektedir. Stresle baş etmek için kişi, sosyal çevre ve örgüt tarafından ne tür önlemlerin alınıp uygulanacağı konuları, günümüzde giderek önem kazanmaktadır. Eğitim-öğretim sürecinde olumlu bir güç olarak stresin kullanılabilmesi, mevcut sorunlarla baş edebilen kişilik özelliklerine sahip coğrafya öğretmenleriyle mümkün olacağından; coğrafya öğretmenlerinin stres kaynaklarının belirlenerek, gerekli önlemlerin alınması önem taşımaktadır. Bu doğrultuda “Coğrafya Öğretmenlerinin Stres Kaynakları Nelerdir?” sorusuna cevap arandığı bu araştırmanın çalışma grubunu 2013-2014 eğitim-öğretim yılında  Gaziantep il merkezinde liselerde görev yapan toplam 13 coğrafya öğretmeni oluşturmaktadır. Nitel araştırma yaklaşımlarından olgubilim desenine sahip bu çalışmada “Yaşadığınız stres kaynakları nelerdir?” sorusu yöneltilerek derinlemesine görüşme tekniği kullanılarak veriler toplanmıştır. Elde edilen veriler içerik analizi ile incelenmiştir. Çalışmanın güvenilirliği 0.97 olarak hesaplanmıştır. Coğrafya öğretmenlerinin stres kaynaklarına ilişkin elde edilen bulgular; eğitim-öğretim süreci, öğretmenlik mesleği, kurum (Okul) ve kişisel olmak üzere 4 farklı kategori altında 10 tema ve 22alt tema altında tespit edilmiş olup, bu doğrultuda öneriler geliştirilmiştir. Anahtar Kelimler: Coğrafya Eğitimi, Coğrafya Öğretmenleri, Stres, Stres Kaynakları.    

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Doğu Coğrafya Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Doğu Coğrafya Dergisi