Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 81
 İndirme 5
ORTAÖĞRETİM 9. SINIF ÖĞRENCILERİNİN İKLİM VE HAVA DURUMU KAVRAMIYLA İLGİLİ YANILGILARINI GİDERMEDE KAVRAMSAL DEĞİŞİM YAKLAŞIMININ ETKİNLİĞİ
2012
Dergi:  
Doğu Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;zet Bu ccedil;alışmanın amacı, ortaouml;ğretim 9. sınıf ouml;ğrencilerinin iklim ve hava durmu kavramlarına ilişkin nbsp;yanılgıların giderilmesinde kavramsal değişim yaklaşımına dayalı ouml;ğretimin etkinliğini tespit etmektir. Araştırmanın ouml;rneklemi, Trabzon il merkezinde bulunan genel bir lisenin 9. sınıflarında ouml;ğrenim gouml;ren iki şubedeki ouml;ğrencilerden oluşturulmuştur. Araştırmada, yarı deneysel youml;ntem kullanılmıştır. Araştırmaya dahil edilen sınıflardan biri kontrol (n=45) diğeri deney grubu olarak (n=45) seccedil;ilmiştir. Deney grubunda iklim konusunun ouml;ğretiminde, kavramsal değişim metinleri ve kavram haritaları kullanılırken, kontrol grubunda ise konu geleneksel ouml;ğretim youml;ntemleriyle işlenmiştir. Araştırmada veri toplamak amacıyla; Başarı Testi, Kavram Testi uygulanmıştır. Deney ve kontrol grubu ouml;ğrencilerinin ouml;n test ve son test puanlarının analizi t testi ilenbsp; yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, ouml;n testte, kavram anlama başarısı accedil;ısından, deney ve kontrol grupları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farkın olmadığı, son testte ise deney grubunun lehine anlamlı bir farkın olduğu tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Coğrafya Eğitimi, Nem, Kavram Yanılgısı, Kavramsal Değişim nbsp; Abstract The aim of this study is to determine the effectiveness of teaching based on conceptual change overcome misconceptions of 9 th grade high school students about the subject of climate. The sampling of the study was formed with two classes of 9 th grade students from a general high school in the city-center of Trabzon. A quasi-experimental method was used in the study as a research design. One of the classes that was selected for the study was chosen as a control group (n=45), and the other class was chosen as an experiment group (n=45). Conceptual change texts and concept maps were used to teach climate subject to the experiment group. In contrary, traditional teaching methods were used to teach the same subject to the control group. For the purpose of collecting data,nbsp; Success Test and Concept Testnbsp; were implemented, and also interviews with teachers and classroom observation were utilized. The control and experiment groups' pre-test and post-test scores were analyzed by t test. Analysis of the data showed that there was not a statistically significant difference between the control and the experiment group in the pre-test in terms of the concept understanding achievement. Key Words : Georaphy Education, Humudity, Misconcept,nbsp; Conceptual Change

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Doğu Coğrafya Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Doğu Coğrafya Dergisi