Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
FAHİR ONGER’İN ELEŞTİRMENLİĞİ VE TÜRK EDEBİYATINA BAKIŞI
2016
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebiyatı, bir iş olarak gören Fahir Onger, 1940-1971 yılları arasında Türk edebiyatında eleştiri alanında kendini göstermiştir. 1955-1965 yılları arasında ise, bilinmeyen bir sebepten dolayı yazmaya ara vermiştir. Çok yönlü kişiliğini, eleştirilerine yansıtan Fahir Onger, eleştiri alanında kendi üslubunu geliştirmiştir. Bu çalışmada, döneminde adı iyi bilinen Fahir Onger’i tanıtmak amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra, Fahir Onger’in eleştiri anlayışı ve Türk edebiyatı hakkındaki genel düşünceleri ile birlikte şiir, roman, hikâye türlerinde eser vermiş kişiler ve eserleri üzerine söyledikleri değerlendirilmiştir. Fahir Onger, sivri dili, cüretkâr eleştirileriyle Türk edebiyatına eleştiri alanında katkı sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi