Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 54
 İndirme 28
İrfânî Yorum ve Şâirin Niyeti Gazzâlî’nin Şiir Anlayışı Üzerine Bir İnceleme
2011
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Bu makalede, irfânî yorum ve sufîlerin şiirle olan ilişkileri, Gazzâli düşüncesi içinde incelenmektedir. Gazzâlî’nin şiirin anlaşılmasında muhataba ve yorumcuya verdiği özgürlük, düşünürün dilhayal ilişkisi çerçevesinde ele alınırken, irfânî yorumun yöntemi önceleyen ontolojik yapısı ve dil ile olan ilişkisi değerlendirilmektedir. Anahtar Kelimeler: Gazzâlî, şiir, poetika, semâ, yorum, yorumcu, tasavvuf, irfânî yorum, işârî tefsir, hayâl, dil, hatâbe, burhân, felsefe, işâret, remz, mazmun, mesel. Abstract In this article, relationship of mystical hermenutics and sufis with poetics is studied in thought system of Gazzâlî. As the freedom of reader and commentator towards comprehension of poetics, which was layed out by Gazzali, is considered in the light of relationship between languageimagination views of this philosopher, ontological structure wich gives precedence to methodology and the relationship with language in sufi’s hermeneutics is also assesed in this study. Key Words: Gazzâlî, poetics, poetica, semâ, hermeneutics, commentator, tasavvuf, mystical hermeneutics, imagination, lenguage, rhetoric, indisputable argument, philosophy, sign, symbol, metaphor.

Anahtar Kelimeler:

The Qur’an and the Qur’an are the Qur’an and the Qur’an are the Qur’an.
2011
Yazar:  
Özet:

In this article, the Irfanic commentary and the relationship of the Sufis with the poetry is studied in the Gaza thought. The freedom given by Gazzali in the understanding of the poem to the interlocutor and the commenter is addressed in the framework of the thought's linguistic relationship, while the method of the irfanic interpretation is assessed with the ontological structure and the relationship with the language. The words are: poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry, poetry. Abstract In this article, the relationship of mystical hermenutics and sufis with poetics is studied in the thought system of Gazzali. As the freedom of reader and commentator towards understanding of poetics, which was layed out by Gazzali, is considered in the light of the relationship between languageimagination views of this philosopher, ontological structure wich gives precedence to methodology and the relationship with language in sufi's hermeneutics is also assesed in this study. Keywords: poetics, poetics, poetics, semâ, hermeneutics, commentator, tasavvuf, mystical hermeneutics, imagination, lenguage, rhetoric, indisputable argument, philosophy, sign, symbol, metaphor.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi