Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 15
19. Yüyyıl Türk ve Alman Yazınında Eski-Yeni Çatışması
2002
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Platon'dan itibaren duuml;nyanın sosyal yapılanması hep "eskiyeni ccedil;atışması" uuml;zerine kurulmuştur. ı 9. yuuml;zyılda bilimin buuml;tuuml;n alanlarında kaydedilen gelişmelere karşı, Birinci Duuml;nya Sav~ı ve sonrasının getirdigi yıkımlar, eski-yeni spekuuml;lasyonları, ouml;zellikle o ana kadar tabulaştırılmış olan degerler sisteminde kouml;kluuml; değişimleri de beraberinde getirmiştir. İnceleme saharnızı genel ccedil;izgileriyle i 9. yuuml;zyılın eski-yeni ccedil;atışmasının roman nitelikli yazın uuml;ruuml;nlerinde yansımış şekliyle degerlendirilmesi ccedil;erccedil;evelemektedir. nbsp; AB8TRACT Fol1owing Plato, the social structuring of the world has always been based on "conflict of old-new", Despite all the developments in all branches of science in 19th century, the destruction brought by the First World War, the problems that the age caused people to experience, the speculations of the old and the new, especially brought along the radical changes in the tabulated value systems. The area of investigation is the reflectian of Tuuml;rkish and German societies in relatian with conflict of oldnew in literature ofnovel kind.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi