Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 16
E. G. BROWNE’IN HATIRALARINDA DOĞU SEYAHATİ (Trabzon-Erzurum-Doğubeyazıt)
2005
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ouml;ZET E. G. Browne (1862-1926), Doğu dilleri, edebiyatları ve kuuml;ltuuml;rleri hakkında birccedil;ok eser ve makacirc;le kaleme almış uuml;nluuml; bir İngiliz şarkiyatccedil;ısıdır. Onun Doğuya ilgisi Osmanlı Tuuml;rk-ccedil;esirsquo;yle başlar fakat daha ccedil;ok Fars edebiyat ve kuuml;ltuuml;ruuml; uuml;ze-rinde yoğunlaşır. Araştırmalarda bulunmak ve edebiyat ccedil;ev-releriyle gouml;ruuml;şmek uuml;zere 1887rsquo;de İranrsquo;a gitmek ister. Bu ne-denle ilkin gemiyle Trabzonrsquo;a gelir (4 Ekim 1987). Birkaccedil; guuml;n orada kaldıktan sonra at sırtında sekiz guuml;nluuml;k bir yolcu-luğun ardından Erzurumrsquo;a geccedil;er (14 Ekim 1987). İki guuml;n sonra (17 Ekim) Erzurumrsquo;dan ayrılır ve 24 Ekim 1887rsquo;de İran topraklarına girer. O sırada A Year amongst the Persians (İranrsquo;da Bir Yıl) adlı seyahatnacirc;mesini yazar. Ancak bu seyahatnacirc;menin bir bouml;luuml;muuml; Tuuml;rkiye ve ouml;zellikle Trabzon, Erzurum ve Doğubeyazıt ile ilgili seyahatte tuttuğu notlardan oluşur. Bu yazı da Brownersquo;ın kaydettiği Tuuml;rkiye hakkındaki souml;z konusu notlarla ilgilidir. Bununla birlikte ilk başta, onun, XIX. yuuml;zyıl sonlarında bazı Avrupa uuml;lkelerinin Tuuml;rkccedil;e, Fars-ccedil;a ve Arapccedil;a ile ilgili politikaları hakkındaki gouml;zlemleri ve-rilmeye ccedil;alışılacaktır. nbsp; ABSTRACT Edward Granville Browne (1862-1926) is the famous British orientalist who published many books and articles on the East languages and they literatures and cultures. His interest in ldquo;Orientalrdquo; studies begans, with Turkish, but he deliberated on Persian and theirrsquo;s literature and culture. To study on Persian literature and to see Persian scientists and peoples, he wants to go to Persia at 1887. The while, he firstly come by ship to Trebizonde on 4th October 1887. After a few days he come to Erzeroum (on 14th October) from Trebizonde by hourses at seven day. After two day (on 17th October) he leave Erzeroum to İran on 24th October. At the time (1887) he wrote his travels notes at a book who titled A Year amongst the Persians. But a part of that travel book contains his notes about Turkey especially his travel from Trebizonde to Erzeroum and East Bayazid. In thisarticle, it will be investigated that his travelsrsquo;s notes. Hovever at first it will be summarized the politicals of some European countries with Turksh, Persian and Arabic languages at the end of 19th century from Brownersquo;s notes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi