Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 55
 İndirme 33
TÜRKÇE ÖĞRETMENİ ADAYLARININ MEDYA OKURYAZARLIĞINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ
2015
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknoloji sayesinde iletişim araçlarının yaygınlaşması, bu araçların toplumun her kesiminde kullanılmaya başlanması ve özellikle kullanıcıların çoğunluğunu çocukların ve gençlerin oluşturması medya okuryazarlığı eğitimini gerekli hâle getirmiştir. Bu doğrultuda medya okuryazarlığı dersi MEB'e bağlı okullarda seçmeli ders olarak verilmeye başlanmıştır. Aynı zamanda bu dersin dil eğitimiyle ilişkilendirilmesi Türkçe öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının medya okuryazarlığıyla ilgili algılamalarını, görüşlerini ve özellikle yeterliliklerini değerli kılmıştır. Bu çalışmanın amacı Türkçe öğretmen adaylarının medya okuryazarlığı dersine ilişkin görüşlerinin belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda nitel bir yaklaşımla Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencilerinden 3 ve 4. sınıfta öğrenim gören 32 kişilik bir gurupla görüşmeler yapılmıştır. Öğrencilerin görüşlerini belirlemek amacıyla araştırmacı tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış bir görüşme formu kullanılmış ve görüşme sürecinde odak grup görüşme stratejisi takip edilmiştir. Veri toplama aracı iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde görüşmenin amacı ve öğrencilerin kişisel bilgileri, ikinci bölümde ise medya okuryazarlığıyla ilgili öğretmen adaylarının görüşlerini belirlemek amacıyla hazırlanan sorular yer almaktadır. Yapılan çalışmada elde edilen veriler içerik analizi ve betimsel analiz tekniğiyle incelenmiş ve Türkçe öğretmeni adaylarının medya okuryazarlığıyla ilgili görüşleri tablolar hâlinde sunulmuştur. Medya okuryazarlığı dersinin amaçlarının gerçekleştirilebilmesi için elde edilen veriler ışığında öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi