Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 22
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETMENLERİNİN YETERLİKLERİ BAĞLAMINDA İLAHİYAT FAKÜLTELERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SİSTEMİNİ YENİDEN YAPILANDIRMA
2016
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ağırlıklı istihdam alanlarını oluşturan öğretmenlik ve din adamlığı adı altındaki farklı görevlere uygun becerilerin hepsini birden kazanmış olarak mezun olmalarını beklemek çok doğru bir yaklaşım olarak görünmemektedir. Günümüzde öğretmenlerin ihtiyaçların gerektirdiği nitelikleri kazanmış profesyoneller olarak yetiştirilmesi meselesi eskiye göre çok daha önemli hâle gelmiştir. Bir başka deyişle çağımızın ihtiyaçlarına uygun bir öğretmen yetiştirme sisteminin nasıl oluşturulacağı önem arz etmektedir ve bu durum aynı zamanda İlahiyat Fakültelerindeki düzenlemeleri yakından ilgilendirmektedir. Öğretmen yetiştirme sistemi, eğitim sisteminin dayandığı esaslar ve eğitimdeki gelişmişlik düzeyi kadar, toplumların ekonomik, kültürel, siyasal, sosyal yapıları ve çağdaş gelişmelerden de etkilenir ve sürekli değişiklik gösterir. Değişen bir sistem içerisinde, öğretmenlerin rol ve sorumlulukları, işlevleri de değişir ve yeniden belirlenir. Bu amaçla makalede; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) dersi öğretmenlerinin öğrenme-öğretme yeterlikleri, ilgili araştırmalardan hareketle ele alınmıştır. Bu yeterlikler günümüz dünyasında, genelde öğretmen, özelde de bu alanın öğretmenlerinin yeterliği kavramından ne anlaşıldığı veya anlaşılması gerektiği bağlamında tartışılmıştır. Sonuç kısmında bu yeterliklerin nasıl kazandırılabileceği ile ilgili olarak ilahiyat fakültelerinin ve genel öğretmen yetiştirme sisteminin yapılandırılması konusu ele alınmış, veriler doğrultusunda gerekli olduğu düşünülen değişiklik ve öneriler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi