Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 124
 İndirme 25
ÜTOPYA VE DİSTOPYA: SİYASETİN EDEBİYAT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2016
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

                 Bu çalışmada ütopya ve distopya düşüncesinin tanıtılması ve değerlendirmesi amaçlanmaktadır. Ütopyanın anlamlandırılması için, öncelikle bu türün kökleri, kurucu olarak kabul gören metinleri ve evrimi tanıtılmaktadır. Çalışmada totalitarizm ve kapitalizm tartışmaları çerçevesinde, ütopyanın yalnızca edebî bir tür olmadığı, insanın mevcut durumunu eleştirerek bir gelecek toplumu, daha iyi bir yaşamı inşa etmek çabası olduğu iddia edilmektedir. Bu doğrultuda, “Ütopya nedir?” ve “Modern toplum bir ‘distopya’ mıdır?” soruları ele alınmaktadır. Siyasal düşüncenin ve kararın temelinde yer alan bireyin, toplum ve iktidarla olan ilişkisi, yazıldıkları dönemlerin siyasal düşüncesini yansıtan ve bizzat kendileri siyasal-toplumsal birer önerme olan ütopyalar üzerinden sorunsallaştırılmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi