Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 12
ELAZIĞ YÖRESİ VİŞNE MERMER TOZU KATKILI HAFİF BETONUN BASINÇ VE ULTRASONİK SES GEÇİRGENLİĞİ ÖZELLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
2011
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, mineral katkı olarak Elazığ yöresine ait vişneçürüğü mermer tozu, agrega olarak pomza taşı kullanılarak elde edilen taşıyıcı hafif betonun basınç dayanımı ve ultrasonik ses geçirgenliği araştırılmıştır. Deneylerde kullanılan vişneçürüğü mermer tozu, çimento ağırlığının % 0, % 10 ve % 20 ’si oranında yer değiştirilerek kullanılmıştır. Numunelerin hazırlanmasında maksimum tane çapı (dmax) 16mm olan pomza taşı kullanılmıştır. Basınç dayanımı ve ultrasonik ses geçirgenliği deneyleri için 150×150×150 mm ölçülerindeki küp numuneler hazırlanmıştır. Numunelere 7, 14, 28 ve 90 gün 20?2 ºC de standart su kürü uygulanmıştır. Kür uygulanan numunelerin basınç dayanımı deneyleri yapılmış ve ultrasonik ses geçirgenlik hızları ölçülmüştür. Çalışmada elde edilen sonuçlara göre, % 10 mermer tozu katkılı beton numuneler 28. günden sonra kontrol betonuna göre daha iyi dayanım özelliği göstermeye başlamıştır. Ayrıca % 20 mermer tozu katkılı hafif betonun basınç dayanımı değerleri kontrol betonuna göre daha düşük dayanım özelliği göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research on the characteristics of the basinic and ultrasonic sound reality of the marble powder
2011
Yazar:  
Özet:

In this study, the mineral contribution of the Elazığ area belongs to the mercury powder, the pressure resistance of the carrier light concrete obtained using the pumpstone as an agrega and the ultrasound sound tolerance were studied. The mercury powder used in experiments was used by replacing the area by 0.10% and 20% of the cement weight. For the preparation of the samples, the maximum one diameter (dmax) of 16mm is used. 150×150×150 mm cubes are prepared for pressure resistance and ultrasonic sound passibility tests. For samples 7, 14, 28 and 90 days, a standard water curve was applied at 20°C. Pressure resistance tests of the applied samples have been performed and the ultrasonic sound tolerance rates have been measured. According to the results obtained in the study, 10 percent marble powder contributed concrete samples began to show better resistance than control concrete after 28 days. Furthermore, the pressure resistance values of light concrete with 20% marble powder have shown lower resistance properties than the control concrete.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.962
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi