Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
2008 Krizinden Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerin Makroekonomik Yapılarına Göre Etkilenme Düzeylerinin Araştırılması Üzerine Ampirik Uygulamalar
2022
Dergi:  
Fiscaoeconomia
Yazar:  
Özet:

Çalışma kapsamında analize dahil edilmiş olan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, OECD verileri baz alınarak sınıflandırılmıştır. 2008 krizinden ülkelerin makroekonomik faktörlerine göre etkilenme düzeylerinin araştırılması hedeflenmiştir. 2008 krizinden önce yaşanmış krizlerden az gelişmiş ya da gelişmemiş ülkelerin daha güçlü etkilenmiş olduğu bilinmekte iken yeni nesil kriz olan 2008 krizinden gelişmiş ülkelerin daha çok etkilenmiş olabileceğinin araştırılması bu çalışmanın hipotezidi ve bu hususun araştırılması hedeflenmiştir. Öncelikli olarak gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinin 2008 krizinden etkilenme düzeyleri ve makroekonomik faktörlerin zaman içinde gözlemlene dinamik ilişkilerinin ortaya konması hedeflenmiştir. 18 gelişmiş ve 13 gelişmekte olan ülkenin, 2008-2019 zaman aralığında çeyrek dönemlik işsizlik oranları, enflasyon oranları, Cari Açık/GSYİH, DYY/GSYİH verileri kullanılmış ve VAR Analizi ile analize edilmiştir ve bulgular detaylıca çalışma içinde açıklanmıştır. Analiz sonucunda enflasyon oranı faktöründen elde edilen bulgulara göre, gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelere göre tüm dönemlerde daha olumsuz tepki verdiği, gelişmiş ülkelerin tepkisinin ise tüm dönemlerde olumlu olduğu ve tepkinin şiddetinin zamanla azaldığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Empirical Applications To Research The Levels Of Affected By The 2008 Crisis According To The Macro-economic Structures Of Developing and Developed Countries
2022
Dergi:  
Fiscaoeconomia
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact levels of the 2008 crisis were investigated according to the macroeconomic factors of selected developed and developing countries classified according to OECD data. In the study, first of all, the level of being affected by the crisis according to the macro factors of developed and developing countries and the dynamic relations of macroeconomic factors over time were examined. Then, it was researched that developed and developing countries were more affected by the crisis according to which macroeconomic factors. The hypothesis of this study is that while underdeveloped and underdeveloped countries were more affected by the previous crises, developed countries may have been more affected by the 2008 Mortgage Crisis, which is one of the new generation financial crises. In the research, VAR Analysis method was applied by using quarterly unemployment rates, inflation rates, Current Account Deficit/GDP, FDI/GDP data of 18 developed and 13 developing countries between 2008-2019. According to the findings obtained as a result of the analysis, it was determined that developing countries were affected more strongly by the unemployment factor in the first periods after the crisis, and developed countries were affected more than developing countries in the following periods. According to the findings obtained from the inflation rate factor, it is seen that developing countries react more negatively in all periods compared to developed countries, while the reaction of developed countries is positive in all periods. and the severity of the reaction decreases with time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fiscaoeconomia

Dergi Türü :   Uluslararası

Fiscaoeconomia