Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
SOĞAN ISLAHI
1972
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Soğanın çiçekleri çok küçük olup yüzlercesi bir araya gelerek kiJ'meç teşkil edt!rft:r. Soğanlar Allogam olup tozlanmayı b&ekler yapar. Gerek çiçeklerin çok küçük olUJu, gerekse yüzlerce çiçeğin bir arada bulunması dolayısiyle kastrasyon ve suni melezIerne imkansız denecek kadar güçtür. Türler arası melezIemede, ıslah bakımından hımüz pratik gayeye hizmet eden bir sonuç alınamamıştır. Tabii olarak meydana gelmiş veya suni yollardan elde edilmiş amphidiploid'ler ümitvar gö'rünmektedir. Soğanların kabuk rengi ticari bakımdan cazip giJ'rünml:si yanında, hastalıklara dayanıklılık, kuru madde miktarı ve muhafazaya dayanıklılık vasıflarına az çok etki etmektedir. Soğanlarda kabuk rengine 3 gen çifti etki etmektedir. Fidelerin beyaz, sarı ve soluk yl!şil renktı! olması tek reses!f gen tarafından determine edilmektedir. Mevcut populasyondan seleksiyonla uygun çeşjtfer elde etmek pratik bir yoldur. Kendi/emt! ve toptan seçim başlıca ıslah metodlarından biridir. Fl melez/erinin her iki ebeveynden daha verimli ve üniform 01mas/ dolayısiyle melez soğanlar her yerde aranmaktadir. Soğanlarda stoplazmik-genetik erkek kısırlığı mevcuttur. Bundan istifade edilerek ticarı melez tohum istihsal edilmekte ve melez çeşitler gün geçtikçe standart çeşitlerin yerini almaktadır. Islah yoluyla hastalıklara dayanıklı birçok soğan çeşitleri elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.195
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi