Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Apollon ve Marsyas’ın Müzik Yarışması Mitolojisinin Antik Dönem ve Avrupa Görsel Sanatlarına Yansımaları
2022
Dergi:  
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Apollon ve Marsyas’ın müzik yarışması mitolojisinin Antik Dönem ve Avrupa görsel sanatlarına yansımalarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu yarışmayı anlatan görsel sanatlara ait eserler, geniş bir alan yazın taraması yapılarak ulaşılabilen 24 sanatçının 29 adet eserinde geçen bu mitolojik olayın tasvir edilme biçimini tespit etmek amacıyla betimsel analiz yapılmıştır. Çalışmada, tarihsel dönem, kullanılan objeler, figürlerin kompozisyona göre beden hareketleri ve yerleşme biçimleri, duygu durumları, giyinme tarzları ve beden uzuvlarının özelliklerine göre öne çıkan yönleri incelenmiştir. Verilerden elde edilen bulgulara göre; Antik dönemde M.Ö. 4. ve 5. yy, Avrupa’da 15. ve 19. yy. arasında yoğun bir şekilde sanatçılar tarafından işlendiği, dönemlere göre farklı müzik aletleri kullanıldığı, özellikle hikâyede sıkça geçen Marsyas’ın derisinin yüzülmesi sahnesinin Tanrı’ya itaatsizliğin bir cezası olarak vurgulandığı, efsanenin güçlü ile güçsüz arasındaki çatışmaya dikkat çektiği görülmüştür. Eserlerde Kral Midas farklı biçimlerde ve farklı kıyafetlerle hakem olarak gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Reflections Of The Mythology Of The Musical Contest Of Apollo and Marsyas On The European Visual Arts
2022
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to determine the reflections of the mythology of the music competition of Apollo and Marsyas on the visual arts of Antiquity and Europe. In order to determine the way this mythological event is depicted in 29 works of 24 artists whose works of visual arts describing this competition can be accessed by scanning a large area of the summer, a descriptive analysis has been carried out to determine the way this mythological event is depicted. The study was examined in terms of historical period, objects used, body movements and placement of figures according to composition, emotional states, dressing styles and prominent aspects according to the characteristics of body limbs. According to the findings obtained from the data; In the ancient period, B.C 4th and 5th centuries, 15th century in Europe and 19. where yy is committed between heavily by artists for the period according to different musical instruments used, especially in the last scene of the story so often highlighted as a punishment for disobedience to God Marsyas the skinning of myth, the weak with the strong, it was noted that he was paying attention to the conflict between. In the works, King Midas is showns a referee in different forms and in different clothes.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 209
Atıf : 1.078
2023 Impact/Etki : 0.685
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi