Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Keratokonus Olgularında Farklı Topografik Referans Yüzeylerin Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Keratokonus tanısında kullanılan topografik referans haritalama yöntemlerinin duyarlılık ve özgünlüğünün karşılaştırılması Materyal ve metodlar: Keratokonuslu 23 hastanın 40 gözü ile rastgele seçilen refraktif cerrahi gönüllüsü 25 hastanın 40 gözü Scheimpflug (Sirius CSO-Italy) topografi cihazı ile analiz edildi. Farklı referans yüzeylerden elde edilen anterior elevasyon ve posterior elevasyon haritaları ile bu referans yüzeylerin keratokonusu saptamadaki duyarlılık ve özgünlüğü araştırıldı. Bulgular: ROC eğri analizlerine göre; asferik ve asfero-torik yüzeylerden elde edilen posterior elevasyon verilerinin her ikisinin de keratokonusu saptamadaki duyarlılığı (97.5%), sferik referans yüzeyden elde edilen verilere göre anlamlı olarak daha yüksekti. Ayrıca asferik referans yüzeyin keratokonus tanısında en yüksek özgünlüğe (90%) sahip olduğu sonucuna ulaşıldı. Sonuç: : Çalışmaya göre yüksek duyarlılık ve özgünlük değerleri asferik ve asferotorik referans yüzeylerden elde edildi. Posterior elevasyon değerleri ile anterior elevasyon değerleri kıyaslandığında posterior yüzeyin daha değerli olduğu görüldü. Bu yüzden asferik ve asferotorik referans yüzeyin keratokonusu saptamada posterior elevasyon ile birlikte daha doğru sonuçlar vereceği sonucuna ulaşıldı.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Different Topographic Reference Surfaces In Keratoconus Cases
2021
Yazar:  
Özet:

OBJECTİVE: To compare the sensitivity and specificity of elevation maps obtained from different topographical reference surfaces used in the diagnosis of keratoconus. MATERİALS AND METHODS: In this study 40 eyes of 23 patients with keratoconus and 40 eyes of 25 refractive surgery candidates as a control group was measured with a Scheimpflug camera (Sirius CSO-Italy). Using the receiver operator characteristic curves (ROC), a comparison was made of the ability to differentiate keratoconus from a normal cornea with anterior elevation(AE) and posterior elevation(PE) measurements obtained from the spherical, aspherical, asphero-toric reference surfaces. RESULTS: The ROC curve analysis showed that posterior elevation measured from the aspherical and asphero-toric surfaces had a significantly higher area under the ROC curves (0.987, 0.973 respectively) thanthevalueobtainedfromthesphericalreferencesurfaces. According to the data obtained from the ROC curve analysis, the posterior elevation maps obtained from the aspherical and asphero-toric reference surfaces had the highest sensitivity (97.5% for both) and the posterior elevation map obtained from the aspherical reference surface had the highest specificity (90%). CONCLUSION: The highest sensitivity and specificity values were obtained from the aspherical and asphero-toric reference surfaces rather than from the spherical reference surface. When compared to the anterior elevation values, the posterior elevation values were found to be more sensitive and specific. Therefore, aspherical and asphero-toric reference surfaces and a posterior elevation map would seem to be more accurate in the differentiation of keratoconus and normal cornea.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.179
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi