Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Profilaktik Servikal Serklaj Başarısını Etkileyen Faktörler
2018
Dergi:  
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Preterm doğumu önlemedeki rolü tartışmalı olan profilaktik serklajın tekil gebe kadınlardaki başarısını etkileyen faktörleri belirlemeyi amaçladık. Materyal ve Metot: Serklaj başarısızlığının ana ölçütü 32 haftadan önce erken preterm doğum olan bu çalışmada tek merkezde proflaktik servikal serklaj uygulanan vakalar retrospektif olarak incelendi. Profilaktik serklaj için endikasyon olarak, ya önceki gebelikte iki ya da daha fazla geç düşük öyküsü ya da erken preterm doğum öyküsü olan hastalarda mevcut gebeliğinde transvajinal ultrasonda serviksin 25 mm kısa olması kriterleri arandı. Başarıyı öngören faktörler olarak yaş, vücut kitle indeksi, uterin müdahale öyküsü, ikinci trimestırdaki düşük hikayesi, geçirilmiş konizasyon, serklaj öncesi pozitif vajinal kültür, serklajın yapıldığı gebelik haftası, serklajdan bir hafta sonraki C-reaktif protein düzeyleri ve transvajinal ultrasonografi ile serklajdan iki hafta sonraki servikal uzunluktaki değişikler test edildi. Tanımlayıcı istatistikler ve ikili lojistik regresyon analizleri yapıldı. Bulgular: 152 kadına 2011 ve 2018 yılları arasında servikal serklaj uygulandı. Klinik takipleri düzenli, McDonald usulü profilaktik serklaj atılan ve böylece çalışma kriterlerini karşılayan 54 tekil gebeliği olan hasta çalışmaya dahil edildi. Çalışmamızda çok değişkenli analizler, serklajın başarısızlığı için önceki gebeliğinde serklaj atılmasının [OR=2,124 (1,846–4,111) p=0,016], serklajın 20. gebelik haftasından sonra atılmasının [OR=1,126 (1,020–1,232) p=0,04] ve uterus enstrümantasyonu hikayesinin [OR=1,342 (1,214, 7,873) p=0,015] bağımsız öngörücüsü faktörler olduğunu gösterdi. Proflaktik serklaj uygulanan hastaların 33 ‘ü (%61) 32 haftadan sonra doğurdu. Sonuç: Bu çalışma geçirilmiş uterin müdahalelerin, serklaj öykünün varlığının ve 20 gebelik haftasından sonra yapılan uygulamanın proflaktik serklaj başarısında bağımsız risk faktörleri olduğunu gösterdi. Uterin enstrümantasyonun özellikle düşük/ düşük yönetiminin göz önünde bulundurulması durumunda doğurganlık çağındaki kadınlar için anlamlı klinik sonuçları vardır. Dolayısıyla cerrahi tahliye düşünülen kadınlar potansiyel riskler hakkında bilgilendirilmeli ve tıbbi yönetim veya servikal olgunlaştırma düşünülmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting the Success of Preventive Serum Screening
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: The role in pregnancy prevention is controversial, and we aimed at identifying the factors that influence the success of preventive scratch in single pregnant women. Materials and Methods: The main measure of scratch failure is 32 weeks before premature birth in this study, the cases applied in a single center of proflactic cervical scratch were studied retrospectively. As an indication for preventive screening, criteria were sought for patients with either two or more late history of pregnancy or early history of pregnancy in the current pregnancy to be 25 mm short of cervical ultrasound in the current pregnancy. Factors forecasting success as age, body mass index, uterine intervention history, low history in the second trimester, passed conization, pre-serging positive vaginal culture, the week of pregnancy in which the serging was performed, a week after the serging C-reactive protein levels and transvaginal ultrasound tested changes in the cervical length two weeks after the serging. Identifying statistics and binary logistical regression analysis were made. Results: 152 women were subjected to cervical screening between 2011 and 2018. Clinical surveys were included in the study of patients with 54 single pregnancies, which were given regular, McDonald procedure preventive screening and thus meeting the study criteria. Multi-variable analyses in our study showed that the pre-gravity for the failure of the serclature [OR=2,124 (1,846-4,111) p=0,016], the pre-gravity after the 20th week of pregnancy [OR=1,126 (1,020-1,232) p=0,04] and the history of uterus instrumentation [OR=1,342 (1,214, 7,873) p=0,015] are independent predictive factors. 33 (61%) of the patients who were given proflactic scraps gave birth after 32 weeks. The result: This study showed that uterine interventions, the presence of scratch history and the application after 20 weeks of pregnancy were independent risk factors in the success of profylactic scratch. There are significant clinical outcomes for women in the fertility age, especially when taking into account the low/low management of uterine instrumentation. Therefore, women considering surgical discharge should be informed about potential risks and medical management or cervical maturity should be considered.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 517
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.009
Kafkas Tıp Bilimleri Dergisi