Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
HEMŞİRELERİN HASTANE ENFEKSİYONU KONUSUNA İLİŞKİN BİLGİ DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ
2018
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu araştırma hastanede çalışan hemşirelerin hastane enfeksiyonu konusuna ilişkin bilgi düzeylerini belirlemek amacıyla yapıldı. YÖNTEM ve GEREÇLER: Kesitsel tipte olan bu araştırma, Temmuz 2014-Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul İl’inde bir hastanede gerçekleştirildi. Araştırmanın evrenini bu hastanede görev yapan 320 hemşire oluşturmuştur. Araştırmada örneklem seçimine gidilmemiş, söz konusu hastanede görev yapan ve araştırmaya katılmayı kabul eden hemşireler araştırma kapsamına alınmıştır. Araştırmanın verileri 01-31 Aralık 2014 tarihleri arasında toplanmış ve 142 hemşire ile araştırma tamamlanmıştır. Veri toplamada, hemşirelerin tanıtıcı özellikleri ve hastane enfeksiyonları ile ilgili bilgi düzeylerini ortaya çıkarmaya yönelik 45 sorudan oluşan anket formu kullanılmıştır. Çalışmada bilgi düzeyi sorularının doğru cevapları 1 puan, yanlış cevapları 0 puan olarak alınmıştır. Veriler; SPSS 21.0 programında değerlendirilmiş, standart sapma, yüzde, Mann Whitney U testi, Kruskall Wallis testi ve Shapiro Wilk testi kullanılmıştır. BULGULAR: Araştırmadan elde edilen verilere göre hemşirelerin bilgi puan ortalaması 23±3.78 bulunmuştur. Hemşirelerin eğitim düzeylerine, yaş ve cinsiyete göre bilgi puan ortalamaları arasında istatistiksel önemli bir fark olduğu tespit edilmiştir (p<0.05). Bilgi puan ortalamaları ile hemşirelerin medeni durum, eşinin eğitim düzeyi, meslekte çalışma yılı, hastane enfeksiyonları ile ilgili eğitim alıp almama durumuna, çalıştıkları bölüme ve süresine göre istatiksel olarak önemli bir fark olmadığı belirlenmiştir (p>0.05). TARTIŞMA ve SONUÇ: Araştırma sonucunda, hemşirelerin hastane enfeksiyonlarına dair bilgileri orta düzeyden biraz yüksek olup, eğitim düzeyi artıkça bilgi puanlarının arttığı belirlenmiştir. Dolayısıyla hastane enfeksiyonlarını azaltabilmek adına, hemşirelerin eğitim seviyesinin artırılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the level of infection of the hospitals
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction and Objective: This research was done to determine the level of information about the subject of hospital infection by nurses working in the hospital. Method and Requirements: This investigation, which is of a cutting-edge type, was carried out in a hospital in Istanbul Province between July 2014-January 2015. The universe of the research was composed of 320 nurses who worked in this hospital. Nurses who did not go to the sample selection in the study, who worked in the hospital and who agreed to participate in the study, were taken into the research scope. The data of the study was collected between 01-31 December 2014 and the study was completed with 142 nurses. In the data collection, a survey form consisted of 45 questions to reveal the indicative characteristics of nurses and the level of information about hospital infections was used. The correct answers to the information level questions are 1 point, the wrong answers are 0 points. The data; evaluated in the SPSS 21.0 program, standard deviation, percentage, Mann Whitney U test, Kruskall Wallis test and Shapiro Wilk test were used. According to the data obtained from the study, the average information score of nurses was 23±3.78. It has been found that there is a statistically significant difference between the education levels of nurses, the information score average according to age and gender (p<0.05). The information scores and the average of the nurses have been determined that there is no statistically significant difference in terms of the civil status of the nurses, the level of education of the spouse, the year of work in the profession, the state of receiving or receiving education related to hospital infections, the division and the duration of their work (p>0.05). RELATED AND RESULTATED: The research found that nurses’ information about hospital infections was slightly higher than the average level, and that the level of education increased by the level of information. Therefore, in order to reduce hospital infections, it is recommended to increase the level of education of nurses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.858
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi