Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 1
TÜRKİYE’DEKİ ORTA GELİR GRUBU HANE HALKI İÇİN YENİ BİR KONUT FİNANSMAN MODELİ
2009
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Alt gelir gruplarına verilen ipotekli konut kredileri (subprime mortgages) global finansal krizin (GFK) sebebi olarak gösterilmektedir. 2001-2007 yılları boyunca yükselen piyasalara kısa vadeli fonların girmesi ile yerel paralar yabancı paralara karşı aşırı değerlenmişlerdir. Bu geçici denge sonucunda faizler düşmüş ve bu durum Amerika’daki uygulamalara benzer şekilde ipotekli konut kredisi alarak kolay bir şekilde ev sahibi olabilme umutlarını doğurmuştur. Maalesef GFK nedeni ile yükselen piyasalarda kısa vadeli fon çıkışları yaşanmıştır. Bu fon çıkışları sonucunda kurlar, faizler ve enflasyon yeniden yükselişe geçmiştir. Başka bir deyişle, GFK Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki kur riski, faiz riski ve kredi riskinin artmasına neden olmuştur. Ancak GFK gelişmekte olan ülkeler için riskler dikkate alınarak yeni bir konut finansman modelinin geliştirilmesine engel değildir. Bu makalede Türkiye için çok büyük pozitif katma değer yaratabilecek olan konut sektörü için yeni bir konut finansman modeli sunulmaktadır. Bu yeni model makro ekonomik şoklar sonucunda ortaya çıkan finansal riskleri minimize etmeye çalışmaktadır. Finansal riskleri dikkate alarak orta gelir grubu hane halkı için geliştirilen konut finansman modeli ile üç farklı finansal tekniği (emeklilik fonları, mortgage ve forward anlaşma) biraraya getirmektedir. Sonuç olarak, ortaya çıkan bu hibrid modelin hem barınma ihtiyaçları hem de Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin kalkınması konusunda kısmen de olsa çare olması umulmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.358
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi