Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
EŞ EKSENLİ ELEKTRO LİF ÇEKİM YÖNTEMİ İLE TERMAL ENERJİ DEPOLAMA ÖZELLİKLİ KOMPOZİT NANOLİF ÜRETİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, katı-sıvı faz değişim maddesi (FDM) olan yağ asitleri eş eksen düzeli (iç içe geçmiş iki düze) elektro lif çekim sistemi kullanılarak polimer kılıf tarafından kapsüllenmiştir. Böylece FDM’nin nanolif yapı içerisine öz madde olarak hapsedilmesi ve öz/kılıf yapısında ısı depolama/yayma özellikli kompozit nanoliflerin üretimi gerçekleştirilmiştir. Çalışmada nanolif üretimi için polimetil metakrilat (PMMA) polimeri, FDM olarak kaprik asit (KA), laurik asit (LA) ve miristik asit (MA) yağ asitleri kullanılmıştır. Üretilen nanoliflerin 19 ile 144 j/g aralığında değişen oranlarda ısı depolama özellikleri ve minimum 195 °C ve üzeri termal bozunma sıcaklıkları sundukları belirlenmiştir. Yağ asidi çözeltisinden ibaret öz madde içerisine iletken grafen ilavesinin homojen çaplı, düzgün yüzeyli ve silindirik şekle sahip nanolif üretimine olanak sunduğu belirlenmiştir. En yüksek enerji depolama kapasitesi laurik asit için elde edilmiş ve özellikle laurik asit/PMMA ve kaprik asit/PMMA içerikli kompozit nanoliflerin yüksek ısı depolama kapasitesine sahip termal enerji depolama malzemesi olarak kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

External Electrical LIFE Traction Method with Thermal Energy Storage Specific Composite Nanolife Production A Research
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the fatty acids, which are the solid-fluid phase exchange substance (FDM), were captured by a polymer coating using the equal axis flat (internal two levels) electrical fiber drawing system. Thus, the FDM was captured as a substance within the nanolif structure and the production of composite nanolifs characterized by heat storage/publishing in the nanolif structure was carried out. The study used polymethyl metacrylate (PMMA) polymers, capric acid (KA), lauric acid (LA) and miristic acid (MA) fatty acids as FDM for nanolif production. Produced nanolifes are determined to have heat storage characteristics and a minimum of 195 °C and higher thermal decomposition temperatures in proportions ranging from 19 to 144 j/g. It has been determined that the extra graphene that leads into the substance is an oil acid solution that enables the production of nanolifs with a homogeneous diameter, proper surface and cylindrical shape. The highest energy storage capacity is achieved for lauric acid and the conclusion is that composite nanolifes containing lauric acid/PMMA and capric acid/PMMA can be used as thermal energy storage materials with high heat storage capacity.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation On The Production Of Composite Nanofibers Having Thermal Energy Storage Property By Co-axial Electrospinning Method
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, fatty acids, which were solid-liquid phase-change material (FDM), were encapsulated by the polymer sheath using a coaxial (two intertwined nozzles) electrospinning system. Thus, FDM was confined in the nanofiber structure as a core material and the composite nanofibers with heat storage/releasing properties in core/sheath structure were produced. In the study, polymethylmethacrylate (PMMA) polymer was used for nanofiber production, capric acid (CA), lauric acid (LA) and myristic acid (MA) fatty acids as FDM were used. The produced nanofibers offered heat storage properties ranging from 19 to 144 j/g, and their thermal decomposition temperature was determined as a minimum of 195 °C. It was concluded that the addition of conductive graphene into the core material consisting of fatty acid solution enabled the production of nanofiber with a homogeneous diameter, smooth surface and cylindrical shape. The highest energy storage capacity was obtained for lauric acid and it was concluded that composite nanofibers containing lauric acid/PMMA and capric acid/PMMA can be used as thermal energy storage material with high heat storage capacity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.273
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi