Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
A Study on Ground Permeability of the Urban Landscape Structures: The Case Study of Tekirdağ
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğal değerlerin tahribi, hızlı ve plansız kentleşme, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri yaşadığımız çevrenin hızla olumsuz yönde değişimine neden olmaktadır. Özellikle, su kaynaklarının azalmasıyla ortaya çıkan su sorunu, günümüzde küresel bir çevre sorunu haline gelmiştir. İnsanoğlunun kentsel yaşam adına değiştirdiği ve dönüştürdüğü çevrede yeşil alanlar sürekli azalırken, betonlaşmaya bağlı geçirimsiz zemin oluşumları her geçen gün artmaktadır.  Geçirimsiz zeminler nedeniyle, yağış sularının toprağa sızarak yer altı sularının beslenmesi engellenmekte, bu suların yüzey drenajı ile kanalizasyon sistemine ya da akarsulara karışmasına yol açılmaktadır. Diğer taraftan, son yıllarda dünya gündeminde önemli bir yere sahip olan küresel iklim değişikliğini kentleşme daha fazla tetiklemekte, buna bağlı olarak hissedilebilir sıcaklıklar artarak kentsel ısı adası etkisi ortaya çıkmaktadır. Buradan yola çıkılarak, bu çalışma,  kent dokusunda zemin geçirimliliği durumunu ortaya koymak amacıyla Tekirdağ örneğinde yapılmıştır. Çalışmada, Tekirdağ kenti içinde, farklı peyzaj yapılarını içinde barındıran bir alan seçilerek zeminlerin geçirimlilik açısından mevcut durumları irdelenmiştir.Araştırma sonucunda elde edilen %57.5 oranındaki geçirimsiz zeminin, uluslararası kriterlerin oldukça üzerinde olduğu saptanmıştır. Bu da, Tekirdağ kent dokusunda mikro ölçekli bir alan örneğinde, geçirimli yüzeylerin yeterli olmadığını, bu nedenle kentsel ısı adası etkisinin bertaraf edilmesi,  hidrolojik su döngüsünün sağlanması, canlı yaşam mekanı oluşturma gibi çevresel katkıların yeterince sağlanamadığını ortaya koymaktadır. Bu hususta, mevcut durumun iyileştirilmesine yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.476
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi