Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Farklı Oranlarda Yeme İlave Edilen İki Farklı Hormonun (17β-Estradiol, 17α-Metiltestosteron) Ahli Çiklit (Sciaenochromis ahli, Trewavas 1935) Balığında Üremeye Olan Etkisi
2014
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, 17β-Estradiol, 17α-Metiltestosteron hormonu uygulanan balıklarda meydana gelebilecek kısırlaşmanın tespiti için, farklı oranlarda yeme ilave edilen (20, 40, 60 mg/kg 17β-ES ve 20, 40, 60 mg/kg 17α-MT ) bu hormonlarla beslenmesinden sonra ticari yem ile beslenen, Ahli Çiklit (Sciaenochromis ahli) balığında yavru verimindeki değişimler incelenmiştir. Birinci aşamada, başlangıç ağırlıkları ortalama 0,42±0.04 g balıklar 4 ay süreyle hormon ilave edilmiş yemlerle, kontrol grubu ise hormon ilave edilmemiş yem ile beslenmiştir. İkinci aşamada, biri kontrol grubu olmak üzere üç tekerrürlü 4 deneme grubu oluşturulmuş ve bütün gruplardaki balıklar daha sonra 120 gün süreyle hormon içermeyen ticari çiklit yemi ile beslenerek yavru üretimleri gözlenmiştir. Araştırmada en fazla yavru verimi kontrol grubunda (245 adet), en az yavru verimi ise 60 mg/kg 17β-Es ve 17α-Mt ile beslenen balıkların bulunduğu grupta (21 adet) tespit edilmiştir (P < 0.05). Sonuç olarak, hormon miktarındaki artışa bağlı olarak hormon uygulamalarının hem dişi, hem de erkek balıklarda üreme olgunluk çağını ve yavru verimini olumsuz etkilediği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.630
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi