Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİN (OSB) STRATEJİK PLANLARINDA AFET YÖNETİMİ VE DİRENÇLİLİK: ÇANKIRI OSB’LER ÜZERİNE BİR DURUM ÇALIŞMASI
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hızla büyüyen ve gelişen sanayi sektörü, organize sanayi bölgelerinin oluşumunu kaçınılmaz kılmıştır. Organize sanayi bölgeleri, ekonomik büyüme, endüstriyel üretim ve istihdamın merkezleri olarak önemli bir role sahiptir. Ancak, yoğun endüstriyel faaliyetler, çevresel, ekonomik ve sosyal açılardan çeşitli riskleri de beraberinde getirmektedir. Doğal afetler, iklim değişikliği, sanayi kazaları gibi zorlayıcı etkenler, organize sanayi bölgelerini ciddi tehditlerle karşı karşıya bırakabilmektedir. Son dönemde küresel çapta yaşadığımız Covid-19 Pandemisi ve Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremler, doğal çevrenin potansiyel yıkıcı etkisini bir kez daha hatırlatmıştır. Bu çalışma, organize sanayi bölgelerinin afetlere hazırlık ve dirençlilik bağlamında mevcut durumlarını ortaya koymayı ve bir takım öneriler getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, Çankırı İli sınırları içinde bulunan OSB müdürleri ile mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda afet yönetimi ile dirençlilik önlemlerinin organize sanayi bölgelerinin stratejik planlamalarında ne ölçüde yer aldığı, nasıl bir etkinlikle uygulandığı ve olası risklere karşı nasıl bir hazırlık yapıldığına dair alınan bilgiler betimsel içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Analiz sonuçları, organize sanayi bölgeleri için, dirençlilik ve sürdürülebilirliğin üç boyutunun olduğunu göstermektedir. Bunlar; (i) iç hazırlık, (ii) dış paydaşlarla işbirlikleri ve (iii) üst kurum planlamaları ve yasal düzenlemelerdir. Bu bağlamda organize sanayi bölgeleri, iç ve dış tüm paydaşlarını iş birliğine dahil ederek, risk analizleri yapmalı, acil durum planları oluşturmalı ve afetlere karşı farkındalığı geliştirmelidir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.691
2023 Impact/Etki : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi