Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
The Voice of an Indian Trans Woman: a Hijra Autobiography
2018
Dergi:  
Indi@logs
Yazar:  
Özet:

Abstract The aim of this paper is to raise awareness of the humanity of hijras through their autobiographies. The Truth about Me: A Hijra Life Story (2015) by A. Revathi will shed light on transsexuality in India. The hijra literature in English is gaining space, albeit small, in the literary milieu with its main character, a trans woman, who narrates her story challenging the heteronormative world. Not bending to gender norms, Revathi sought her place in the world, becoming not only a hijra, but also a political agent in her community. Her writing/telling reveals the bruises and wounds of a body violated by a deeply hierarchical society and her activism evidences that trans people are not passive recipients of forces acting upon their lives. They deploy agency in a variety of ways showing how their lives are located at the intersection of caste, class and patriarchies. These structures along with heteronormativity not only oppress them but also make them invisible under the heterosexual, family and reproductive model. In order to understand the hijras communities, it is important to analyze this through the intersectionality of social markers--gender, sexuality, class, caste, generation, region, religion, kinship and etc--interacting them at multiple and often simultaneous levels (Reddy 2005). Moreover, one must think of the terms izzat (honour) and asli (authenticity) that permeate Indian culture.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Dergi:  
Indi@logs
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Indi@logs

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 4
Indi@logs