Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
Managing life during the pandemic: communication strategies, mental health, and theultimate toll of the COVID-19
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Background/aim: The purpose of this review was to present the ultimate toll of the COVID-19 pandemic by focusing on the communication strategies and mental health. Materials and methods: We unsystematically reviewed the studies published between 2020 and 2021 from databases such as Google Scholar, Web of Science and ScienceDirect. Firstly, "new-normal" life challenges during the pandemic were discussed along with the public risk communication strategies. Later, mental health problems, posttraumatic growth, and protective factors were reviewed. Results: Literature highlighted that individuals mainly experience COVID-19 related fear, anxiety, stress, negative emotions and sleep problems. Furthermore, the rates of clinically significant depression, anxiety, obsessive compulsive disorder, and posttraumatic stress disorder suggest an increase. Specifically, COVID-19 stress syndrome, loneliness, and sleep problems were associated with mental health problems in the pandemic. However, some individuals seem to be resilient to the COVID-19 trauma and experience posttraumatic growth. Brief online intervention studies are promising for reducing the emotional toll of the COVID-19 as well as for making individuals more resilient. Conclusion: To conclude, the negative conditions of the pandemic seem to make some people, but not all, vulnerable to mental illness. In addition, framing the public warnings in an optimal emotional tone seems to be more effective to comply with the precautions.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.115
Atıf : 3.312
2023 Impact/Etki : 0.011
Turkish Journal of Medical Sciences