Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 12
THE CONSTRUCTION OF THE NATIONALIST MOVEMENT PARTY IN THE CONTEXT OF POLITICAL COMMINUCATION AND THE COMMUNICATION STRATEGY OF ALPARSLAN TÜRKEŞ
2018
Dergi:  
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çeşitli dergi ve dernekler etrafında gelişimini sürdüren milliyetçi düşünce geleneği, çok partili dönemde geçirdiği uzun arayışın ardından partileşmiştir. Türk milliyetçiliği fikrinin hem ideolojik hem de siyasal anlamda CKMP ve ardılı MHP’de kurumsal temsilinin sağlanması, kitlelere açılma arayışlarını da beraberinde getirmiştir. Genel Başkan olduktan sonra CKMP’yi ideolojik bir zemine taşıyan Alparslan Türkeş, kısa süre sonra değişen ismiyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin inşasında, Türk milliyetçiliğinin yüzyıllık fikri birikiminden faydalanmıştır. Farklı fikri muhtevaları Ülkücülük kavramı etrafında birleştirmeyi başaran Türkeş, bu süreçte ideolojik netleşmeyi sağlayarak MHP’yi siyasal tarihimiz açısından önemli bir aktöre dönüştürmüştür. Çoğunlukla tarih, kültür ve edebiyat çalışmalarıyla ilgilenen Türk milliyetçiliği ideoloji, yaşadığı siyasal değişim sürecinden ülkeyi yönetme iddiasıyla çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’de politikanın iktidar kavgası yönünün yanı sıra ideolojik amaçlarla yapıldığına dair önemli bir örnektir. Türkeş partisinin temel referansı haline getirdiği Türk milliyetçiliğini, siyasal hedefleri bağlamında söylem alanına taşıyarak geniş kitleleri peşinden sürükleyen aksiyoner bir hareket yaratmıştır. Bu çalışmanın konusu, bir ideoloji partisi olarak MHP’nin üzerine inşa edildiği fikri alt yapıyı ortaya koymak ve süreç içerisinde öne çıkan kavram ve semboller üzerinden siyasal kimliğini irdelemektir. Türkeş’in küçük bir aydın çevreyle sınırlandırılmış bir fikir hareketi olan Türk milliyetçiliğinin kitlesel bir aksiyona dönüşmesinde ve halkla buluşmasında takip ettiği iletişim stratejileri ele alınacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 95
Uluslararası Medeniyet Çalışmaları Dergisi