Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 137
 İndirme 14
KAMU HARCAMALARININ İŞSİZLİK ÜZERİNE ETKİSİ: ASİMETRİK ETKİ TEPKİ ANALİZİ
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu harcamaları ile işsizlik arasındaki ilişkiyi Klasik ve Keynesyen yaklaşıma çerçevesinde inceleyen bu çalışmada 1988-2018 yılları arasındaki dönem incelenmiştir. Vektör otoregresif model (VAR) yaklaşımın kullanılarak tahmin edilen modelin etki-tepki analizi yapılmıştır. Öncelikle standart etki- tepki analizi yapılmıştır. Buna göre kamu harcamalarında ortaya çıkan bir birimlik şok işsizlik oranı üzerinde pozitif bir etki yaratmıştır. Ancak değişkenlerin pozitif değişkenleri kullanılarak yapılan etki-tepki analizinde kamu harcamalarının pozitif bileşenlerinde meydana gelen bir birimlik şoka işsizlik oranının verdiği tepki negatiftir. Böylece Keynesyen etkinin geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte yapılan Granger nedensellik analizine göre işsizlikten kamu harcamalarına doğru nedensellik ilişkisi mevcuttur.

Anahtar Kelimeler:

Effects of Public Expenses on Employment: Asymmetric Effect Reaction Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

The study, which examined the relationship between public spending and unemployment in the framework of the Classic and Keynesian approach, examined the period between 1988 and 2018. The Vector Otoregressive Model (VAR) approach is used to analyze the estimated model. First of all, a standard reaction analysis was made. According to this, a unit outcome in public spending has a positive impact on the unemployment rate. However, the impact-effect analysis of variables using positive variables in the positive components of public expenditure is the reaction of unity shock unemployment rate. The Keynesian effect is valid. However, according to Granger's causal analysis, there is a causal relationship between unemployment and public spending.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.781
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi