Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
DIN 1.2842 Çeliğinin Borlanması ile Oluşan Borür Tabakası Üzerine Borlama Sıcaklık ve Süresinin Etkileri
2016
Dergi:  
Bor Dergisi
Yazar:  
Özet:

Termal-difüzyon yüzey işlemi olan borlama, Alman Endüstriyel Standardı DIN 17014’te, iş parçasının yüzeyini bor ile zenginleştirmek için yapılan termo kimyasal ısıl işlem olarak tanımlanmaktadır. Diğer bir deyişle bor atomlarının, metalik çalışma parçasının yüzeyinden içeriye doğru difüze olarak ana malzeme atomlarıyla borür yapıları oluşturması olarak tanımlanabilir. Uygun malzemelere uygulandığında aşınma ve sürtünme dayanımı sağlar. Borlama bazı asitlere karşı yüksek oranda ve hidroklorik asite de kısmen direnç sağlar, şekilli parçalara uygulanabilir ve takım ömrünü arttırır. Akışkan yatak, akışkan özellik gösteren akışkan-katı karışım ihtiva eder. Akışkan yataklar, gazlar ve katılar arasında yüksek değerlerde bağlantı kurmak için teknikte kullanılmaktadır. Akışkan yataklı fırın, alttan hava beslemeli dikey silindirik şekilli bir ünitedir, diğer ısıl işlem kaynaklarına oranla pek çok avantajı vardır. Çalışır halde iken, aynı kaynayan sıvı banyosuna benzemektedir, bu da hızlı bir şekilde, her yönde eşit bir ısı transferi sağlamaktadır. Akışkan yataklı fırınlar ucuz işlem maliyeti ve güvenli kullanım kolaylığı sağlamaktadırlar. Geleneksel metotlar olan gaz, sıvı, pasta, kutu ve plazma borlama, çeşitli dezavantajlara sahiptir, oysaki akışkan yataklı fırında borlama, geleneksel metotlara oranla ekonomik verim, düşük işlem zamanı ve çok iyi ısı transferi gibi avantajlara sahiptir. Bu çalışmada 90MnCrV8 soğuk iş takım çeliğinin 850-950 ve 1050°C sıcaklıklarda, 1 ve 4 saatlik sürelerde endirekt ısıtmalı akışkan yatak içerisinde borlanması ile elde edilen borür tabakalarının değişimleri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

DIN 1.2842 The impact of the heat and duration of the welding on the welding layer formed by steel welding
2016
Dergi:  
Bor Dergisi
Yazar:  
Özet:

The thermal-diffusion surface process is defined in the German Industrial Standard DIN 17014 as a thermal chemical heat process made to enrich the surface of the work piece with a bor. In other words, bor atoms can be defined as forming pipe structures with the main material atoms as a difuze from the surface to the inside of the metal workpiece. When applied to the appropriate materials, it provides stretching and drilling resistance. Drying is high against some acids and hydrochloric acid also provides partial resistance, can be applied to shaped parts and increases the livelihoods. The liquid bed contains a liquid-hard mixture that shows the liquid characteristics. Fluid beds are used in technology to connect at high values between gases and solids. Fluid bed oven is a vertical cylindrical-shaped unit powered by air from the bottom, with many advantages compared to other heat processing sources. While working, it is similar to the same welding liquid bath, which quickly provides a equal heat transfer in all directions. Fluid bed oven provides cheap processing costs and safe usability. Gas, liquid, pasta, box and plasma piping, which are traditional methods, has a variety of disadvantages, and has advantages such as fluid bed oven piping, economic efficiency compared to traditional methods, low processing time and very good heat transfer. In this study, 90MnCrV8 studied the changes in the pipeline layers resulting from the welding of the cool work cluster steel at 850-950 and 1050°C at an intrinsically heated liquid bed in 1 and 4 hours.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bor Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 218
2023 Impact/Etki : 0.048
Bor Dergisi