Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 18
FUTBOLCULARDA KISA VE UZUN SÜRELİ EGZERSİZİN POSTURAL KONTROL ÜZERİNE ETKİSİ
2018
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacını erkek futbolcularda kısa ve uzun süreli egzersizin postural kontrol üzerine etkisini incelemek oluşturmaktadır. Araştırma grubunu Xyaş=21,09±3,78 yıl; Xboy=178,59±6,52cm; Xva=73,06±7,43 kg 22 erkek futbolcu oluşturmaktadır. Araştırma grubunun vücut kompozisyon ölçümleri için Tanita MC-980 marka analiz cihazı, postural kontrol testi için kistler marka force plate kullanılmıştır. Kısa süreli egzersiz için wingate bisiklet ergometresi uzun süreli egzersiz için mekik testi kullanılmıştır. Sporcuların test öncesi ve sonrasında laktat ölçümleri için nova biomedical marka Lactate plus cihazı, Kalp atım hızları için polar team kullanılmıştır. Kısa ve uzun süreli egzersizin postural kontrol değerlerini bütün yönlerde salınım oranını daha fazla etkilerken; kısa süreli egzersizin daha çok toplam ve anterior-posterior salınım değerlerini, uzun süreli egzersizde ise medial-lateral salınım değerlerinin daha çok etkilenmektedir. Sonuç olarak iki farklı egzersizin etkileri ayrı ayrı incelendiğinde; medial-lateral salınım değerlerinde kısa süreli egzersizin, toplam ve anterior- posterior salınım değerlerinde ise uzun süreli egzersizin daha fazla artışa neden olduğu belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Postural Salınım, Egzersiz, Futbol

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Short and Long-term Exercise On Postural Control Of Soccer Players1
2018
Yazar:  
Özet:

The purpose of research w as to examine the effect of short and long-term exercise on postural control in male soccer players. Research Group Xage=21,09±3,78 years Xlength=178,59±6,52cm Xweight=73,06±7,43 kg consists of 22 male soccer players. Tanita MC-980 brand analysis device for the body composition measurements of the research group. For postural control test w ere used force plate. For short-term exercise, the Wingate bicycle Ergometer w as used for short-term exercise and shuttle run test w as used for longterm exercise. For lactate measurements before and after testing of athletes Nova Biomedical brand lactate plus w as used for pre-test and post-test lactate measurements of the athletes. Polar Team2 w as used to monitoring heart rate of the athletes. The postural control values of short and long-term exercise affect the control rate more in all directions The short-term exercise is more affected by the overall and anterior-posterior control values and the mediallateral control values in long-term exercise. As a result, the effects of tw o different exercises are examined individually In the medial-lateral control values, the short-term exercise w as determined to cause a greater increase in the overall and anterior-posterior controls of the long-term exercise

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 1.509
Quarter
Spor Bilimleri Temel Alanı
Q1
8/40

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi