Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
MOSFET ve IGBT Tabanlı Hibrit DC-DC Boost Dönüştürücü için Yumuşak Anahtarlama
2023
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yüksek gerilim kazancı için hibrit bir DC-DC yükseltici dönüştürücü önerilmiştir. Önerilen dönüştürücü analiz edilmiş ve tasarlanmıştır. Sert anahtarlamadan kaynaklanan kayıpları azaltmak için önerilen dönüştürücüye aktif yumuşak anahtarlama yöntemi uygulanmıştır. Önerilen dönüştürücünün ana anahtarı kesimdeyken, gerilim geçişi sırasında ana anahtar akımı sıfır, tersi durumda ise akım geçişi sırasında ana anahtar gerilimi sıfırdır. Böylece ana anahtarın her iki durumu için de güç kayıpları minimize edilmiştir. Farklı yükler için MOSFET ve IGBT tabanlı aktif yumuşak anahtarlamalı hibrit DC-DC yükseltici dönüştürücü benzetim çalışması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Soft Switching For Mosfet and Igbt Based Hybrid Dc-dc Boost Converter
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, a hybrid DC-DC boost converter was proposed for high voltage gain. The proposed converter was analyzed and designed. The active soft switching method was applied to proposed converter to reduce the losses due to hard switching. While the main switch of proposed converter is turning off, the main switch current is zero during voltage transition and in the opposite case, the main switch voltage is zero during current transition. Thus, power losses for both states of the main switch were minimized. The simulation for MOSFET and IGBT based hybrid DC-DC boost converter with active soft switching were obtained for different loads.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi