Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
İnfantil Ezotropyalı Hastalarda Erken ve Geç Cerrahi Sonuçlarımız
2017
Dergi:  
İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: İnfantil ezotropyada cerrahi zamanlamanın, cerrahi başarıya ve binoküler görme üzerine etkisini değerlendirmek. Gereç ve Yöntem: İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 1982-2010 yılları arasında infantil ezotropya tanısı ile opere olan 80 hastanın dosyaları retrospektif olarak incelendi. Yirmi dört aydan önce opere edilen 30 hasta erken cerrahi grubunu, 24 aydan geç opere edilen 50 hasta geç cerrahi grubunu oluşturdu. Erken ve geç cerrahi grupları arasında, kaymanın başlangıç zamanı, ilk başvuru yaşı, ilk başvurudaki kayma miktarı, anatomik başarı oranları (<±10 prizma diyoptri), anatomik başarıya ulaşana kadar yapılan ameliyat sayısı, son muayenede simültane persepsiyon (SP) ve füzyon, uzak ve yakın worth 4 nokta testi sonuçları karşılaştırıldı. Bulgular: Kaymanın başlangıç zamanı ortalaması her iki grupta da 3,15 ay, ilk başvurudaki kayma ortalaması erken cerrahi grubunda 54,13±17,99, geç cerrahi grubunda 41,24±17,13 prizma diyoptri saptandı (p=0,003). Anatomik başarıya erken cerrahi grubunda ortalama 1,57 ameliyatla ulaşılırken, geç cerrahi grubunda ortalama 1,45 ameliyatla ulaşıldı (p=0,74). Anatomik başarıya tek cerrahi ile ulaşılan hastalar içerisinde simültane persepsiyon oranı erken cerrahi grubunda %44,44, geç cerrahi grubunda %50 olarak saptandı (p=1,00); füzyon oranı ise erken ve geç cerrahi grubunda %33.3 olarak saptandı (p=1,00). Sonuç: Erken ve geç cerrahi grubu arasında binoküler görme parametreleri arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmadı. Bu sonuç ortalama 17,66 aylık erken cerrahi girişim yaşının yeterince erken olmayabileceğini göstermektedir. Ek olarak erken cerrahi grubunun ortalama kayma açısının, geç cerrahi grubuna göre daha yüksek olmasının bu sonuçlara etkisi olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.026
İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi