Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
C95200 ve C95300 Al Bronz Alaşımlarının Sertlik, Çekme ve Çentik Darbe Özelliklerinin Karşılaştırılması
2023
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yüksek mukavemet, korozyon, aşınma ve yorulma özelliklerini bir araya getiren C95300 ve C95200 alaşımlarının mikroyapı ve mekanik özelliklerini incelemektir. Alüminyum (Al) bronzlarının element miktarları hesaplanıp hazırlandıktan sonra, indüksiyon fırınında eritilmişlerdir. Al bronz standartlarına göre hazırlanan alaşımlar 1150°C'de bir süre bekletildikten sonra 250°C'ye ısıtılmış kalıcı bir kalıba dökülmüştür. Üretilen Al bronz külçelerden numuneler alınmıştır. Optik mikroskop ve SEM (Scanning Electron Microscope) görüntüleme, EDX (Energy Dispersion X-Ray Spectrometer), sertlik, çekme ve darbe testleri de gerçekleştirilmiştir. İncelemeler sonucunda, C95300 alaşımlarında ikincil faz oluşumu gözlenmiş, sertlik ve çekme mukavemeti artmıştır. Çentik darbe testi sonucunda C95300 alaşımı, C95200 alaşımına kıyasla hem darbe enerjisi hem de tokluk için daha düşük değerlere sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of The Hardness, Tensile and Notch Impact Properties Of C95200 and C95300 Al Bronze Alloys
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to investigate the microstructure and mechanical properties of C95300 and C95200 alloys, which combine high strength, corrosion, wear and fatigue properties. After calculating and preparing the elemental amounts of the aluminium (Al) bronzes, they were melted in an induction furnace. The alloys, prepared to Al bronze standards, were held at 1150°C for some time and then cast in a permanent mould heated to 250°C. Samples were taken from the Al bronze ingots produced. Optical microscope and SEM (Scanning Electron Microscope) imaging, EDX (Energy Dispersion X-Ray Spectrometer), hardness, tensile and impact tests were also carried out. As a result of the investigations, secondary phase formation was observed in the C95300 alloys, increasing hardness and tensile strength. As a result of the notch impact test, the C95300 alloy has lower values for both impact energy and toughness compared to the C95200 alloy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 168
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi