Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 7
At Simgesinin Anlamı ve Süleyman Saim Tekcan Resimlerindeki Yansımaları
2020
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada; at simgesinin anlamının ne olduğu ve Süleyman Saim Tekcan’ın resimlerindeki yansımalarının nasıl olduğu ele alınarak değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda: Süleyman Saim Tekcan’ın kendi ismi ile oluşturulmuş resmi web sayfasından, farklı yıllarda yapılmış, at konu ve temasını içeren, at simgesinin net olarak kullanıldığı üç (3) resim çalışması rastlantısal olarak seçilerek irdelenmiştir. Bu araştırma, nitel araştırma yöntemleri içerisinde değerlendirilen betimsel bir çalışmadır. Bu kapsam doğrultusunda; Tekcan’a ait resmi web sayfasından, rastlantısal olarak seçilen üç (3) resim çalışması, araştırma kapsamı içerisine alınmış diğer çalışmaları ise araştırmanın dışında bırakılmışlardır. Süleyman Saim Tekcan’ın “Atlar Serisi” adı altında yapmış olduğu eserlerde at simgesini gerek tek başına gerekse başka simgelerle birlikte kullandığı görülmektedir. Tekcan’ın eserlerine bakan kişi/kişiler, genelde Türk kültüründen yetişen bireyler veya Tekcan’ın Türk olduğunu bilen bireyler olduğu için, eserlerdeki “At Simgesi’ni” ister istemez Kadim Türk Medeniyetlerindeki atın anlamı ile özdeşleştirebildiği; Bu özdeşleştirme ve bağ kurma yapısının, kültür ve inanışlar üzerine etki ederek günümüze kadar geldiği ve böylelikle hem Süleyman Saim Tekcan’ın sanatçı kişiliğine hem de onun eserlerini gören izleyicilerin algıda seçicilik yapısına etki ettiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The meaning of the horse symbol and reflections in the pictures of Solomon Saim Tekcan
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, it was evaluated by discussing what the symbol of the horse means and how the reflections in the images of Solomon Saim Tekcan are. In this direction: from the official website of Suleyman Saim Tekcan created by his own name, the three (3) paintings work made in different years, which includes the horse subject and theme, where the horse icon is clearly used, has been randomly selected. This research is an imaginary study evaluated within the quality research methods. According to this scope; from the official website of Tekcan, three (3) randomly selected paintings work, and the other work taken within the research scope are left out of the research. In the works that Suleyman Saim Tekcan made under the name "Horses Series" it is seen that he used the horse symbol either alone or with other symbols. The persons/persons looking at Tekcan’s works are usually individuals from Turkish culture or individuals who know that Tekcan is Turkish, whether or not they can identify the “Hunt Symbol” in the works with the meaning of the horse in the ancient Turkish civilizations; this identification and connection structure has come to the present day by influencing the culture and beliefs and thus has influenced both the artistic personality of Suleyman Saim Tekcan and the selective structure of the viewers who see his works.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.621
2023 Impact/Etki : 0.154
Sanat ve Tasarım Dergisi