Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Yazılı Metni Şifreleyip LSB Yöntemi ile Gizleme
2018
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgi güvenliği oldukça önemli hale gelmiştir. Dijital ortamda bulunan verilerin güvenliğini sağlamak için şifreleme ve steganografi teknikleri kullanılmaktadır. Şifreleme ile mesaj, belirli yöntemlerle alıcının da bildiği bir şekilde değiştirilir. Sezar, Vigenere gibi ilkel şifreleme teknikleri olduğu gibi DES (Data Encryption Standart,Veri Şifreleme Standardı) ve AES (Advanced Encryption Standard, Gelişmiş Şifreleme Standardı) gibi modern şifreleme metotları da vardır. Fakat mesaj steganografi ile de gizleneceğinden ilkel şifreleme yöntemlerinden Vigenere şifreleme yeterli görülmüştür. Vigerene şifrelemede bir anahtar vasıtasıyla mesaj ASCII karşılıkları toplanmakta ve şifreli mesaj elde edilmektedir. Steganografi mesajın varlığının gizlenmesi ile ilgilenmektedir. Şifrelenen metin steganografi ile metin, görüntü veya ses içerisine gizlenebilmektedir. Mesajın içeriği ASCII koduna çevrilmiştir. Bu kod dizini Vigenere şifreleme metodu ile bir anahtarın ASCII karşılıkları toplanmıştır. Daha sonra teklik ve çiftlik durumuna göre farklı şifreleme yapılarak güvenliğin artırılması amaçlanmıştır. Şifrelenmiş verinin boyutu resmin ilk satırına, mesaj ise resmin satırındaki, sütunundaki veya köşegenindeki piksellerin mavi bileşenine LSB (En Önemsiz Bit) yöntemiyle gizlenmiştir. Piksellerin mavi renk bileşenindeki değişim gözün algılayabileceği en zor değişimdir. Değişimler en küçük değerlikli bitte olacağı için orijinal resim ile farklılığın algılanması çok zor olacaktır. Şifreleme ile değiştirilen mesaj steganografi ile gizlenerek güvenliği artırılmış ve mesaj iki kat gizlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Encrypt and hide the text by LSB method
2018
Yazar:  
Özet:

Nowadays, with the advancement of technology, information security has become quite important. Encryption and steganography techniques are used to ensure the security of data in the digital environment. The message is changed by encryption, by certain methods, as the receiver knows. Caesar, like the primary encryption techniques like Vigenere, also has modern encryption methods such as DES (Data Encryption Standard, Data Encryption Standard) and AES (Advanced Encryption Standard, Advanced Encryption Standard). But because the message will be hidden with steganography, it is enough to encrypt Vigenere from the original encryption methods. In Vigerene encryption, the message is collected through a key and the encrypted message is obtained. Steganography is about hiding the presence of the message. The encrypted text can be hidden in the text, image or sound with steganography. The content of the message is translated into the ASCII code. This code directory is collected with the ASCII responses of a key with the Vigenere encryption method. It is then intended to increase security by making different encryption depending on the unit and farming situation. The size of the encrypted data is hidden in the first line of the image, and the message is hidden in the blue component of the pixels in the line of the image, in the column or in the corner by LSB (The Most Important Bit) method. The change in the blue color component of the pixels is the most difficult change that the eye can perceive. As the changes will be the smallest value bid, it will be very difficult to perceive the difference with the original image. The message changed by encrypting has increased security by hiding with steganography and the message has been hidden twice.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi