Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 7
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANILMASININ ÖĞRENCİ BAŞARISI ÜZERİNE ETKİLERİ
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Temel Eğitim ortaokul düzeyinde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin akademik başarılarına, bilişim teknolojilerinin sağladığı katkının bilimsel açıdan ortaya konulması amaçlanmıştır. Bilgisayar, cep telefonu, tablet gibi teknolojik araçlarla eğitim portallerine erişim, EBA portal ve konu anlatımlarının olduğu görseller gibi hazır içeriklerin kullanımıyla birlikte öğrencilerimizde anlamanın pekiştirilmesi, tekrar edebilme ve somut örneklerin eğitim-öğretim ortamlarında kullanılması, sosyal yaşamlarında bilgiye erişimin mümkün olmasının etkileri değerlendirilmiştir. Sosyo-ekonomik açıdan teknolojik araçlara erişim imkanı olmayan öğrencilerimizle ilgili olarak alınan okul imkanlarının da (EBA destek noktası, bilgisayar laboratuvarı, etkileşimli tahta)  başarı üzerine etkileri çalışma konusu yapılmıştır. Teknolojiye erişim süresinin hangi sıklıkla olduğu, eğitim amaçlı kullanım süresinin oyun ve müzik dinleme gibi eğlence amaçlı kullanım süresine oranı, ayrılan sürenin öğrenci başarısına etkisi, nicel veriler üzerinden değerlendirilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve velilerin araştırmaya yönelik verdikleri cevapların ışığında elde edilen verilerden yola çıkarak teknolojinin öğretim programlarına uyumlu hale getirilmesi, görülen eksikliklerin telafisi için ne gibi adımlar atılabileceği,  okul ortamlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesinin geleceğimizin teminatı olan insan gücümüzün yetiştirilmesinde ne denli önemli olduğu gibi hususlar açıklanmaya çalışılmıştır. Veri   toplama aracı olarak 5’li Likert ölçeğinde anket formu kullanılmıştır (Turan, Şimşek, ve Aslan  2015). Ölçek, araştırmacı tarafından hazırlanmış olup, 44 öğrenci, 30 öğrenci velisi ve 33 öğretmene yönelik her birinde 20’şer soru üzerinden uygulanmıştır. Veriler Kayseri İli, İncesu İlçesinde görev yapan ortaokul öğretmenlerinden, yine aynı ilçede bulunan Tahirini Duran-Dudu Gümüş Ortaokulu öğrenci ve velilerinden elde edilmiştir. Analiz için SPSS programı kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effects of the use of information technologies on student success
2022
Yazar:  
Özet:

Basic Education is aimed at scientifically revealing the contribution of information technology to our students who are educated and taught at the high school level. Access to educational portals by technological means such as computer, mobile phone, tablet, EBA portal and the use of ready-made contents such as images with thematic narratives, the strengthening of understanding in our students, the ability to repeat and the use of concrete examples in educational-learning environments, the effects of access to information in social life have been evaluated. The impact on the success of school facilities (EBA support point, computer laboratory, interactive table) taken in relation to our students who are not able to access technological tools from a socio-economic point has also been studied. The percentage of the time of access to technology, the time of use for educational purposes, the time of use for entertainment, such as play and music listening, the impact of the given time on student success, is assessed by quantitative data. Students, teachers and guardians have tried to explain the importance of the data obtained in the light of the answers they give to the research, making the technology compatible with the teaching programmes, what steps can be taken to compensate for the observed shortcomings, how important the physical conditions of the school environment is to educate our human power, which is the guarantee of our future. As a data collection tool, the 5 Likert scale survey form has been used (Turan, Lightning, and Lion 2015). The scale was prepared by the researcher, and applied by 20 questions for 44 students, 30 student guardians and 33 teachers each. The data were obtained from Kayseri Illi, from the high school teachers who served in the Incesu District, again from the Tahirini Duran-Dudu Silver High School students and their guardians in the same district. The SPSS program is used for analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources