Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Mikro Boyutlarda Çimento, Mineral ve Kimyasal Katkı Etkileşimlerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Polikarboksilat esaslı kimyasal katkıların geliştirilmesi ile yeni bir beton türü olan kendiliğinden yerleşen betonlar (KYB) hayata geçirilmiştir. Bu katkı maddelerinin nano ve mikro boyutlardaki toz malzemelerle etkileşimi, betonun taze ve sertleşmiş özelliklerini mezo ve makro boyutlarda etkilemektedir. Betonun makro boyutlu özelliklerini değiştirmek ve iyileştirmek için nano-mikro boyutlu etkileşimini daha iyi analiz etmek gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı çimento, mineral ve kimyasal katkı maddelerinin etkileşimlerini mikro ölçekte incelemektir. Bu amaçla polikarboksilat esaslı plastikleştirici katkı kullanılarak hazırlanan çimento, su, kalsit ve yüksek fırın cürufundan oluşan karışımların zeta potansiyel değerleri analiz edilmiştir. Ayrıca 28. günde sertleşmiş numunelerin SEM analizleri yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Cement, Mineral and Chemical Additive Interactions In Micro Scales
2021
Yazar:  
Özet:

Self-compacting concretes (SCC), a new type of concrete, were realized with the development of polycarboxylate-based chemical additives. The interaction of these additives with the powder materials in the nano and micro scales affects the fresh and hardened properties of concrete in meso and macro scales. To change and improve the macro-dimensional properties of concrete, it is necessary to better analyze the nano-micro-dimensional interaction. The aim of this study is to examine the interactions of cement, mineral and chemical additives in micro scale. For this purpose, the zeta potential values of the mixtures consisting of cement, water, calcite and blast furnace slag prepared by using a polycarboxylate based plasticizer additive were analyzed. In addition, SEM analyzes of hardened samples were made on the 28th days.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.117
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi