Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
ISO 31000 Risk Yönetimi Çerçevesi ve ALARP İlkesi Kullanılarak Yeni Bir Gıda İşleme Tesisinin Risklerinin Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Risk analizi ve yönetimi, işletmelerin karşılaşabilecekleri olası tehlikeleri belirleyerek bu risklere etkin bir şekilde yanıt verme sürecidir. Risk analizi ve yönetimi, organizasyonların daha iyi kararlar vermesini, operasyonel verimliliği artırmasını ve kriz durumlarına hazırlıklı olmasını sağlar. Ayrıca, risklerin önceden belirlenmesi ve uygun önlemlerin alınması, finansal kayıpların azaltılmasına ve itibarın korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, kriz durumlarına hazırlıklı olmayı ve itibarın korunmasını sağlar. Bu süreç, riskleri tanımlama, analiz etme, önceliklendirme ve uygun önlemleri alma adımlarını içerir. Risk analizi, organizasyonun faaliyetleri ve hedefleri dikkate alınarak potansiyel tehlikelerin belirlenmesini sağlar. Ardından, riskler önceliklendirilerek en yüksek önceliğe sahip olanlara öncelik verilir ve riskleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için uygun önlemler alınır. Bu çalışmada yeni bir gıda işleme tesisi için risk analizi uygulaması gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda tesisin karşılaşması muhtemel riskler belirlemiştir. Belirlenen riskler iş sağlığı ve güvenliği açısından olabileceği gibi yeni bir tesis üzerine çalışılması sebebiyle sektörden kaynaklanan riskler de olabilir. Çalışma kapsamında literatürde bulunan çeşitli risk değerlendirme yöntemlerine başvurulmuştur ve elde edilen sonuçlar ile hedeflendiği gibi risklerin yönetilmesi sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of Risks For A New Food Processing Facility Using The Iso 31000 Risk Management Framework and Alarp Principle
2023
Yazar:  
Özet:

Risk analysis and management is the process of identifying potential hazards that businesses may face and responding effectively to these risks. Risk analysis and management enables organisations to make better decisions, increase operational efficiency and be prepared for crisis situations. In addition, identifying risks in advance and taking appropriate measures helps to reduce financial losses and protect reputation. It also ensures preparedness for crisis situations and protection of reputation. This process includes the steps of identifying, analysing, prioritising and taking appropriate measures. Risk analysis enables potential hazards to be identified, taking into account the activities and objectives of the organisation. Risks are then prioritised and those with the highest priority are prioritised and appropriate measures are taken to reduce or eliminate risks. In this study, a risk analysis application was carried out for a new food processing plant. In this context, the risks that the facility is likely to encounter have been identified. The identified risks may be in terms of occupational health and safety, as well as risks arising from the sector due to the work on a new facility. Within the scope of the study, various risk assessment methods in the literature were applied and the results obtained were used to manage the risks as targeted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 1.140
2023 Impact/Etki : 0.24
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi