Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
TRABALHO E CIDADANIA NA SOCIEDADE CONTEMPORÂNEA
2015
Dergi:  
Revista Pegada Eletrônica
Yazar:  
Özet:

Abstract O estudo tematiza, a partir de um enfoque crítico e hermenêutico, as relações entre trabalho e cidadania na sociedade contemporânea, buscando compreende-las na interface mediata das mudanças implicadas pelo movimento do capital em escala global. Explicita, para tanto, os vínculos contraditórios entre trabalho e cidadania no mundo ocidental. Condição que permite, de um lado, compreender o projeto moderno como uma forma de emergência da democracia e dos direitos humanos prefigurados pela ótica do Estado-Nação e, de outro, como uma forma de expansão ilimitada do reino da mercadoria, ou mesmo do capitalismo (nacional). O caráter contraditório desta relação se exacerba na sociedade contemporânea (incluindo a brasileira) a partir da fragilização do lugar do Estado-Nação na garantia dos direitos humanos a partir do advento das políticas neoliberais no contexto da fase de acumulação flexível do capital (transnacional).

Anahtar Kelimeler:

0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Revista Pegada Eletrônica

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 409
Atıf : 5
Revista Pegada Eletrônica