Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Bazı Kalkon Sübstitüe Metaloftalosiyaninlerin Kolinesteraz İnhibitör Etkilerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, merkezde Ni(II), Zn(II), Co(II) ve Cu(II) içeren daha önce sentezlenmiş tetra-kalkon sübstitüe metaloftalosiyaninlerin (MPcs) Alzheimer (AD) hastalığına karşı antikolinerjik aktiviteleri incelenmiştir. MPcs'ler, orijinal Ellman'ın kolorimetrik prosedürü kullanılarak asetilkolinesteraz (AChE) ve butirilkolinesteraz (BChE) inhibisyonları açısından değerlendirildi. Bu iki kolinesteraz enzimine karşı tüm bileşikler, AChE'ye karşı 1.243-2.369 μM ve BChE'ye karşı 2.865-3.372 μM arasında değişen IC50 değerleri ile inhibitör etkiler göstermiştir. Dört MPcs arasında CuPc (2), AChE'ye karşı en güçlü inhibitör aktiviteyi göstermiştir. Ayrıca, ZnPcs (3), BChE için en etkili inhibisyonu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Cholinesterase Inhibitor Effects Of Some Chalcone Substituted Metallophthalocyanines
2022
Yazar:  
Özet:

In this work, previously synthesized tetra-chalcone-substituted metallophthalocyanines (MPcs) containing Ni(II), Zn(II), Co(II), and Cu(II) in the inner core were investigated anticholinergic activities against Alzheimer's disease (AD). The MPcs were evaluated for their inhibition of acetylcholinesterase (AChE) and butyrylcholinesterase (BChE) using the original Ellman's colorimetric procedure. Against these two cholinesterase enzymes, all compounds showed inhibitory effects with IC50 values ranging from 1.243-2.369 μM against AChE and 2.865-3.372 μM against BChE. Among the four MPcs, CuPcs (2) showed the strongest inhibitory activity against AChE. ZnPcs (3) also showed the most effective inhibition for BChE.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 1.140
2023 Impact/Etki : 0.24
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi