Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
Ardahan İli’nin Turizm ve Rekreasyonel Kullanımları Açısından Reliyef Potansiyelinin Belirlenmesi
2008
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Reliyef ekolojik olarak bir yerin iklimi, bitki örtüsü ve toprak özellikleri üzerine önemli etkilere sahiptir. Reliyef, peyzaj içerisindeki arazi yapısının eğimli, alçak veya yüksek, girintili-çıkıntılı veya düz olmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu kapsamda Ardahan ili sınırları dahilinde turizm ve rekreasyonel kullanımlar açısından peyzajın reliyef karakteristikleri olarak yükseklik, eğim ve bakı durumu değerlendirmeye alınmıştır. Peyzaj’ın reliyef karakteristiklerini belirlemek için, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)’den yararlanılmıştır. CBS birçok alanda uygulamaya sahip olduğu gibi Peyzaj Mimarlığı Planlama çalışmalarında da önemli bir kullanım alanına sahiptir. Çalışmada ArcGIS 9.1 yazılımı ve uzanımları kullanılarak gerekli veri kaynakları oluşturulmuş ve analizler yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre Ardahan ilinin turizm ve rekreasyonel alan kullanımları için reliyef potansiyeli, 214795 ha.’lık bir alanda (% 40,38) çok yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.216
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi