Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Farklı cila sistemlerinin nano-dolduruculu kompozitlerin yüzey pürüzlülüğü üzerine etkisi
2010
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı farklı cila sistemleri kullanarak iki farklı doldurucu türüne sahip kompozit rezin materyalin yüzey pürüzlülük özelliklerini incelemektir. Bu amaçla iki farklı nanokompozit Grandio, VOCO ve Filtek SupremeUltra Enamel, 3M/ESPE ve üç farklı cila sistemi kullanılmıştır. Her bir kompozit materyalden 40’ar adet örnek hazırlanmıştır N=80 . Tüm örnekler pleksicam kalıplarda hazırlanmış ve polyester bant kullanılarak polimerize edilmiştir. Örnekler farklı cila işlemleri uygulanmak üzere 4 alt gruba ayrılmıştır n=10 . Kontrol grubu Grup K haricindeki diğer gruplara, önce karpit frez ile bitirme işlemi uygulanmış, sonrasında şu cila sistemleri uygulanmıştır: Soft-Lex XT Grup SL , PoGo Grup PG , Astropol Grup AS .Örnekler; yüzey pürüzlülüğündeki değişimlerin değerlendirilebilmesi için optik profilometre kullanılarak incelenmiştir. Örneklerin ortalama yüzey pürüzlülüğü Ra verilerinin istatistiksel olarak değerlendirilmesinde çift yönlü varyans analizi, ortalamaların çoklu karşılaştırılmasında ise Tukey HSD testi kullanılmıştır p=0,05 . İki kompozit rezin grubu değerlendirildiğindedüşük Ra değeri Filtek Supreme XT Enamel grubununda izlenmektedir. Grandio grubunun Ra değeri daha yüksektir ve bu farklılık istatistiksel olarak anlamlıdır p

Anahtar Kelimeler:

The effect of different curve systems on the surface smoothness of nano-filling compounds
2010
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to study the surface smoothness characteristics of the composite resin material with two different types of fillers using different curve systems. For this purpose, two different nanocomposite Grandio, VOCO and Filtek SupremeUltra Enamel, 3M/ESPE and three different curve systems have been used. 40 samples of each composite material are prepared N=80. All samples are prepared in plexicam patterns and polymerized using a polyester band. Examples are divided into 4 subgroups to apply different curve processes n=10. For other groups other than Group K, the process of completion was first applied with carpit frez, then the following curve systems were applied: Soft-Lex XT Group SL , PoGo Group PG , Astropol Group AS . Examples have been studied using optical profilometers to evaluate changes in surface smoothness. The average surface smoothness of the samples is the statistical evaluation of the Ra data, the double-direction variance analysis, and the Tukey HSD test is used for multi-comparation of the average data p=0,05 . When evaluated two composite grids, the low Ra value is followed in the Filter Supreme XT Enamel group. The Ra value of the Grandio group is higher and this difference is statistically significant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences