Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Effects of Plasma Rich in Growth Factors and Platelet-Rich Fibrin on Proliferation and Viability of Human Gingival Fibroblasts
2015
Dergi:  
Frontiers in Dentistry
Yazar:  
Özet:

Objectives: Platelet preparations are commonly used to enhance bone and soft tissue regeneration. Considering the existing controversies on the efficacy of platelet products for tissue regeneration, more in vitro studies are required. The aim of the present study was to compare the in vitro effects of plasma rich in growth factors (PRGF) and platelet-rich fibrin (PRF) on proliferation and viability of human gingival fibroblasts (HGFs). Materials and Methods: Anitua's PRGF and Choukran's PRF were prepared according to the standard protocols. After culture periods of 24, 48 and 72 hours, proliferation of HGFs was evaluated by the methyl thiazol tetrazolium assay. Statistical analysis was performed using one-way ANOVA followed by Tukey-Kramer’s multiple comparisons and P-values<0.05 were considered statistically significant. Results: PRGF treatment induced statistically significant (P<0.001) proliferation of HGF cells compared to the negative control (100% viability) at 24, 48 and 72 hours in values of 123%±2.25%, 102%±2.8% and 101%±3.92%, respectively. The PRF membrane treatment of HGF cells had a statistically significant effect on cell proliferation (21%±1.73%, P<0.001) at 24 hours compared to the negative control. However, at 48 and 72 hours after treatment, PRF had a negative effect on HGF cell proliferation and caused 38% and 60% decrease in viability and proliferation compared to the negative control, respectively. The HGF cell proliferation was significantly higher in PRGF than in PRF group (P< 0.001). Conclusion: This study demonstrated that PRGF had a strong stimulatory effect on HGF cell viability and proliferation compared to PRF.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Frontiers in Dentistry

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 854
Atıf : 372
Frontiers in Dentistry