Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Kanatçıklı Dikey Silindirik Bir Tüp İçerisinde Faz Değiştiren Malzemenin Erime Analizi
2024
Dergi:  
Politeknik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ısıl enerji depolama sistemlerinde kullanılan silindirik olarak kapsüllenmiş faz değiştiren malzemenin erime süreci ve silindir içerisine kanatçık yerleştirilmesinin etkileri sayısal olarak incelenmiştir. Analizler için üç boyutlu, zamana bağlı Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği modeli oluşturulmuş ve oluşturulan model literatürdeki deneysel ve sayısal veriler ile doğrulanmıştır. Kanatçıkların erime sürecine etkilerini incelemek amacı ile 6, 9 ve 12 mm olmak üzere üç farklı kanatçık genişliği seçilmiştir. Kanatçıkların etkileri, faz değiştiren malzeme erime sıcaklığı ile silindirin dış duvar sıcaklığı arasındaki farkın 10, 20 ve 30 °C olduğu durumlarda analiz edilmiştir. Faz değiştiren malzeme içerisine yerleştirilen kanatçıkların erime sürecine önemli ölçüde etki ettiği, kanatçık genişliği arttıkça erime süresinin kısaldığı görülmüştür. Kanatçık etkisi ile erime süresindeki en büyük düşüş, 10 °C sıcaklık farkında 12 mm kanatçık genişliğinde elde edilmiştir. Bu durumda erime süresi 14.8 dakika iken kanatçıksız faz değiştiren malzemenin erime süresi 43.5 dakikadır.

Anahtar Kelimeler:

Melting Analysis Of Phase Change Material In A Vertical Cylindrical Tube With Fin
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, the melting process of the cylindrically encapsulated Phase Change Material (PCM) used in thermal energy storage systems and the effects of fin placement in the cylinder were numerically investigated. For the analysis, a three-dimensional, transient Computational Fluid Dynamics (CFD) model was developed and the model was validated with experimental and numerical data in the literature. In order to examine the effects of the fins on the melting process, three different fin widths, 6, 9, and 12 millimeters, were selected. The effects of the fins were analyzed when the difference between the FDM melting temperature and the outer wall temperature of the cylinder was 10, 20, and 30°C. It has been observed that the fins placed in the PCM have a significant effect on the melting process, and the melting time becomes shorter as the fin width increases. The maximum decrease in melting time due to the fin effect was obtained with a fin width of 12 mm at a temperature difference of 10 °C. In this case, while the melting time is 14.8 minutes, the melting time of FDM without fins is 43.5 minutes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Politeknik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.729
Atıf : 5.043
2023 Impact/Etki : 0.223
Politeknik Dergisi