Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 5
SANAYİ İŞLETMELERİNİN TEDARİK ZİNCİRİ FONKSİYONLARININ DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ
2022
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma sanayi işletmelerinin Endüstri 4.0 unsurlarına hangi düzeyde hâkim olduğunu belirlemek, literatürde belirtilen etkilerin reel ile ilgisini anlamak ve adaptasyon sürecinde yaşananları tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: 2019 Şubat ayında yapılan ön çalışma listesinde yer alan sanayi işletmeleriyle çevrim içi olarak yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Nitel araştırma yöntemlerinden fenomenoloji deseni kullanılarak içerik analizi tekniğiyle incelenen görüşme deşifreleri MAXQDA programında kodlanarak değerlendirilmiştir. Bulgular: Büyük sanayi işletmelerinin Endüstri 4.0 unsurlarından en çok hangilerini kullandıkları, adaptasyon süreçleri, yaptıkları yatırımın geri dönüşü başlıklarda bulgulara ulaşılmıştır. Özgünlük: Literatürde dördüncü sanayi devriminin sanayi işletmelerine, özellikle satın alma ve lojistik fonksiyonlarına etkilerine dair kaynakların sayısının yetersiz olmasına karşın bu çalışmada Endüstri 4.0 unsurlarını uygulayan sanayi işletmelerinin satın alma ve lojistik fonksiyonu yetkili/yöneticilerinin görüşlerinin yer alması bu çalışmanın özgünlüğünü sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Digital Transformation Of Supply Chain Functions Of Industrial Enterprises
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was carried out in order to determine the level at which industrial enterprises dominate the elements of Industry 4.0, to understand the relevance of the effects specified in the literature with the real, and to determine what happened during the adaptation process. Methodology: Semi-structured face-to-face interviews with the industrial enterprises which were included in the preliminary study list made in February 2019 were conducted online. The interview transcripts, which were analysed by content analysis technique using the phenomenology design as a qualitative research method, were evaluated by coding them in the MAXQDA program. Findings: Findings such as which of the Industry 4.0 elements are most used by large industrial enterprises, adaptation processes, return on investment have been reached. Originality: Insufficient number of resources in the literature on the effects of the fourth industrial revolution on industrial enterprises, especially on purchasing and logistics functions, and the opinions of the purchasing and logistics function officials/managers of industrial enterprises that implement Industry 4.0 elements provide the originality of this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Verimlilik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 3.043
2023 Impact/Etki : 0.398
Verimlilik Dergisi