Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
K12 Beceriler Çerçevesi Türkiye Bütüncül Modeli’nde Yer alan Eğilimler ile Liderlik Türlerinin İlişkisinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

K12 Beceriler Çerçevesi Türkiye Bütüncül Modeli Türk milli eğitim sisteminin yüzlerce yıllık geleneğinden beslenerek kendine özgü bir anlayışla oluşturulmuştur. Model, Türk Milli eğitim sisteminin 21. yy. becerileri çerçevesinde geliştirilmesi, eğitim felsefesinin üst kurumdan sınıf içine kadar içselleştirilmesi, bireyin davranış örüntülerinin bütüncül bir anlayışla ele alınması, becerilerin okul öncesinden başlamak üzere 12. sınıfın sonuna kadar aşamalı olarak ilerlemesi, öğretim programlarının ilişkili olması amacıyla hazırlanmıştır. Bu bağlamda K12 Beceriler Çerçevesi Türkiye Bütüncül Modeli Kavramsal Beceriler, Sosyal-Duygusal Öğrenme Becerileri, Eğilimler ve Alana Özgü Beceriler olmak üzere bu anlayışla yapılandırılmıştır. Bu çalışmada ele alınan Eğilimler boyutu geleceğin mesleklerine sahip olacak bireylerin yetiştirilmesinde gereksinim duyulacak becerilerin ortaya çıkması açısından tetikleyici bir rol üstlenmektedir. Bu bağlamda çalışmada eğilimler ile liderlik türleri arasındaki ilişki ele alınmıştır. Nitel araştırma olarak tasarlanan bu araştırmada resmi ya da özel kayıtların sistematik olarak incelenmesi ve değerlendirilmesinde kullanılan doküman incelemesi kullanılmıştır. Çalışmada betimsel analiz ve içerik analizi kullanılmıştır. Model’de yer alan "eğilimler" ve "liderlik türleri"nin göstergeleri ile yapı oluşturulmuştur. Bu bağlamda veriler incelenmiş ve kodlamalar yapılmış, kavramsallaştırmada tutarlık göz önünde bulundurulmuş ve tüm süreçte uzman görüşüne başvurularak araştırmanın tutarlığı sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.302
Milli Eğitim Dergisi