Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 4
Detection DDOS Attacks Using Machine Learning Methods
2020
Dergi:  
Electrica
Yazar:  
Özet:

Wishing to communicate each other of people contributes to improve technology and it has made the internet concept an indispensable part of our daily life. Cyber attacks that are from extranets to enterprise network or intranets which are used as personal can cause to pecuniary loss and intangible damages. It is critical to take due precautions for minimizing the losses by early detection of attacks. The aim of this study is analyzing the rate of success in intrusion detection system by using different methods. In this study, CICDDoS2019 data set has been used and DDOS attacks in this data set were compared and the success rates of threat determination were analysed as using Artificial Neural Networks (ANN), Support Vector Machine (SVM), Gaussian Naive Bayes, Multinomial Naive Bayes, Bernoulli Naive Bayes, Logistic Regression, K-nearest neighbor (KNN), Decision Tree (entropy-gini) and Random Forest algorithms. It has been seen that the highest of the success rate is the models which ensures almost 100% success that were made by using K-nearest neighbor, Logistic Regression, Naive Bayes, (Multinomial – Bernoulli algorithms).

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Dergi:  
Electrica
Yazar:  
0
2020
Dergi:  
Electrica
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Electrica

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 277
2023 Impact/Etki : 0.198
Electrica