Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 40
 İndirme 3
Finansal Kuznets Eğrisi Hipotezi: Yapısal Kırılmalı Eş-bütünleşme Testleri ile Türk Ekonomisine İlişkin Ampirik Bir Analiz
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir kalkınma için gelir eşitsizliğinin azaltılması önem arz etmektedir. Gelir eşitsizliği azaltılması için finansal gelişme önemli bir politika aracı olarak kullanılabilir. Bu çalışmada Türk ekonomisinde finansal gelişmenin gelir adaletsizliği üzerindeki etkileri Finansal Kuznets Eğrisi Hipotezi bağlamında araştırılmaktadır. Çalışmanın ampirik bölümünde IMF tarafından geliştirilen finansal gelişme ölçütlerine ilişkin seriler ve gelir adaletsizliği için Texas Üniversitesi Eşitsizlik Projesi (UTIP) Veri Seti ile hesaplanan seriler kullanılmıştır. Yapısal kırılmalar dikkate alınarak yapılan ekonometrik analizler sonucunda, uzun dönemli bir eş-bütünleşme ilişkisi tespit edilememiştir. Bu bulgular ele alınan dönemde Türkiye'de Finansal Kuznets Eğrisi hipotezinin geçerli olmadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Financial Kuznets Curve Hypothesis: An Empirical Analysis Of The Turkish Economy With Structural Breaks Co-integration Tests
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Reducing income inequality is vital for sustainable development. Financial development can be an essential policy tool for reducing income inequality. In this study, the effects of financial development on income inequality in the Turkish economy are investigated in the context of the Financial Kuznets Curve Hypothesis. In the empirical part of the study, the series related to the financial development measures developed by the IMF and the series calculated with the University of Texas Inequality Project (UTIP) Data Set for income inequality is used. As a result of econometric analyzes made by considering structural breaks, the existence of a long-term co-integration relationship could not be determined. These findings show that the Financial Kuznets Curve hypothesis is not valid in Turkey in the period under consideration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.203
2023 Impact/Etki : 0.196
Sosyoekonomi