Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
TEKSTİL TASARIMINDA ELEKTRONİK UYGULAMALAR
2023
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze kadar yapılan tekstil yüzeylerinden, ihtiyaç duyulan kullanım alanlarına göre, kıyafetler, ev tekstilleri veya fonksiyonellik gerektiren özel tekstil uygulamaları yapılmaktadır. Son yıllarda meydana gelen büyük ilerlemeler tekstil tasarımlarında alışılagelmiş uygulamalarla beraber yeni tip tasarım uygulamalarının da yer almasını sağlamaya başlamıştır. Tekstil tasarımında meydana gelen bu yeni uygulamaların başında elektronik tekstiller gelmektedir. Elektronik tekstiller isminden de anlaşılacağı üzere içerisinde tekstil ile beraber elektronik bileşenleri de barındıran yenilikçi tasarımlardır. Bu makalede tekstil tasarımında katma değeri ve yenilikçilik boyutu daha yüksek olan elektronik tekstiller hakkında bilgiler verilmektedir. Çalışma içeriğinde, düz film baskı tekniği kullanılarak yapılan elektronik tekstil tasarım uygulaması da yer almaktadır. Bu uygulamada, mikro LED lamba ve iletken boyaların düz film baskı tekniği kullanılarak uygulanmasında yaşanan süreç tecrübeleri paylaşılmaktadır. Çalışma sonucunda, elektronik tekstillerin ülkemiz tekstil sektöründe yer alan daha çok kişiye tanıtılması, yapılan uygulama örneği ile elektronik tekstil tasarımında kullanılabilecek araçların ve uygulama yollarının tekstil tasarımı üzerine çalışan kişilerle paylaşılması ve bu yolla katma değeri daha yüksek tasarımların yapılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Electronic Applications In Textile Design
2023
Yazar:  
Özet:

From textile surfaces made from the past to the present, clothes, home textiles or special textile applications that require functionality are made according to the required usage areas. In recent years, great advances have started to take place in new type design applications along with the usual applications in textile designs. Electronic textiles are at the forefront of these new applications in textile design. Electronic textiles, as the name suggests, are innovative designs that include textiles and electronic components. In this article, information is given about electronic textiles, which have higher added value and innovativeness in textile design. In the content of the study, electronic textile design application made using screen printing technique is included. In this application, the process experiences in the application of micro LED and conductive paint using the screen printing technique are shared. As a result of the study, it is aimed to introduce electronic textiles to more people in the textile sector in our country, to share the tools and application ways that can be used in electronic textile design with the application example, and to contribute to the creation of designs with higher added value.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 118
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi