Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 9
Konaklama Deneyimiyle İlgili Çevrimiçi Yorumların İncelenmesi: Anlatı Çözümlemesi Yöntemi
2021
Dergi:  
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm ve konaklama deneyimlerine dair görüş ve değerlendirmeleri içeren ve çeşitli sosyal medya kanallarında paylaşılan çevrimiçi yorumlar, günümüzde potansiyel müşterilerin satın alma kararlarına etkisi yanında işletmecilerin de sunum tasarımlarında dikkate aldıkları önemli kaynaklar haline gelmiştir. Bu çalışma, çevrimiçi müşteri yorumlarının son yıllarda kazandığı öneme dayanarak, bu içeriklerin akademik araştırmalar kapsamında incelenmesinin bir yöntemi olarak anlatı çözümlemesini açıklamak ve önerilen yöntemi Facebook yorumları üzerinden örneklendirmek amacıyla tasarlanmıştır. Antalya ve İstanbul’da yer alan beş yıldızlı otel işletmelerinde konaklama yapmış olan 74 müşterinin Facebook üzerinde paylaştıkları yorumlar veri kaynağını oluşturmaktadır. Söz konusu yorumları oluşturan ifadeler, öznel ve nesnel boyutlar çerçevesinde yapısal ve izleksel anlatı çözümlemesi yöntemiyle incelenmiştir. Çalışmanın bulguları, otel işletmelerinde konaklama deneyimi yaşayan yerli ve yabancı müşterilerin bilişsel ve deneyimsel değerlendirmeler kapsamındaki paylaşımlarının uzamsal boyutları ve odak konuları konusunda akademi ve sektöre çıkış noktaları sağlama potansiyeline sahip detaylı bilgiler içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of online comments related to the accommodation experience: the way to solve the story
2021
Yazar:  
Özet:

Online comments, which include opinions and reviews about tourism and accommodation experiences and are shared on various social media channels, have now become important sources that operators take into account in their presentation designs, as well as the impact of potential customers on purchasing decisions. Based on the importance that online customer reviews have gained in recent years, this study was designed to explain the narrative analysis as a method of study of these contents within the framework of academic research and to sample the recommended method through Facebook reviews. The comments shared on Facebook by 74 customers who have stayed in five-star hotel companies located in Antalya and Istanbul are a source of data. The expressions that make up the comments on the subject have been studied by the method of structural and reflective narrative analysis in the framework of the objective and objective dimensions. The findings of the study include detailed information about the scale of the sharing of local and foreign customers with experience of accommodation in hotel enterprises and the potential to provide output points to the academic and industry on topics focused on the scale of their sharing within the scale of cognitive and experiential assessments.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Özet:

Online reviews shared in various social media channels about tourism and hospitality experiences have become a critical resources to affect the decision-making process of the customers and the design of the offerings. Given the recent importance of the online reviews, this study aims to explicate the narrative analysis as a method to analyze this content for academic purposes and apply the proposed methodology on the Facebook reviews. The dataset include Facebook reviews shared by 74 customers about their experience in five-star hotels in Antalya and İstanbul. The statements in the reviews were analyzed by structural and thematic narrative analysis within the frame of subjective and objective dimensions. The findings offer new bases for scholars and practitioners with an insightful understanding of spatial aspects and focusing topics expressed by cognitive and experiential evaluations of domestic and foreign visitors who stayed in five-star hotels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 670
Atıf : 4.551
2023 Impact/Etki : 0.259
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi