Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
EKONOMİK ÖZGÜRLÜKLERİN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: MSCI ÜLKELERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2021
Dergi:  
Journal of International Management, Educational and Economics Perspectives
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda dünyamızda yaşanan gelişmeler ülkeler arasındaki ekonomik sınırların ortadan kalkmasını, ticaretin küreselleşmesini ve sermayenin uluslararası alanda serbest dolaşımını beraberinde getirmiştir. Başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünyadaki çoğu ülke, küresel ekonomiyle daha fazla bütünleşme sağlamak, kendi imkanlarıyla gerçekleştirmesi zor olan yatırımları gerçekleştirmek gibi nedenlerle kendi sınırları içinde Doğrudan Yabancı Yatırımı çekme yarışına girmişlerdir. Heritage Endeksi’nde en üst sıralarda yer alan ülkeler, Dünya'daki toplam Doğrudan Yabancı Yatırım miktarının büyük bir bölümünü kendine çekmiş ve bu sayede hızlı bir refah ve gelişme trendi yakaladıkları bilinmektedir. Bu makale, 2010-2020 için seçilen MSCI ülkelerinde (Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Macaristan, Polonya, Meksika, Malezya, Endonezya, Çin, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika) Heritage Endeksi’nin Doğrudan Yabancı Yatırım alımı üzerindeki etkisini ampirik olarak incelemektedir. Çalışma sonucunda sermayenin dünyaya yatırım yapması ve yatırımları sağlıklı bir şekilde işletmesi için uygun ekonomileri belirlemek amacıyla puanlanan ve sıralanan Heritage Endeksi'nin Doğrudan Yabancı Yatırım’ın üzerinde anlamlı bir şekilde etkilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Economic Freedoms On Foreign Direct Investment: An Application On Msci Countries
2021
Yazar:  
Özet:

The developments in our world in recent years have brought about the disappearance of economic borders between countries, the globalization of trade and the free movement of capital in the international arena. Most countries in the world, especially developing countries, have entered the race to attract FDI within their borders for reasons such as ensuring greater integration with the global economy and realizing investments that are difficult to realize by their own means. Countries that are at the top of the Heritage Index have attracted a large part of the total amount of Foreign Direct Investment in the world, and it is known that they have caught a rapid prosperity and development trend. This article empirically examines the impact of the Heritage Index on Foreign Direct Investment uptake in selected MSCI countries (Turkey, Czech Republic, India, Hungary, Poland, Mexico, Malaysia, Indonesia, China, Brazil, Russia and South Africa) for 2010-2020. As a result of the study, it has been determined that the Heritage Index, which is scored and ranked in order to determine the suitable economies for capital to invest in the world and to operate the investments in a healthy way, has a significant effect on Foreign Direct Investment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of International Management, Educational and Economics Perspectives

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 465
2023 Impact/Etki : 0.161
Journal of International Management, Educational and Economics Perspectives